Estils 20/11/2015

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Mercats de disseny o de productes tradicionals, jornades gastronòmiques i festes reivindicatives, hem triat els millors plans per al cap de setmana

Thaïs Gutiérrez
3 min
Disseny, moda i gastronomia se citen al Tilos Market

BARCELONA1. Fira Orígens Olot

Aquesta trobada agroalimentària arriba a la seva quarta edició. Hi haurà sessions de cuina en directe, degustacions, tastos i maridatges, amb l'objectiu que el visitant aprengui, tasti i pagui directament al productor. A més, enguany la novetat és un sector dedicat a la cervesa artesana.

Cartell de la fira Orígens d'Olot

2. Festa de Santa Cecília a Igualada

Per celebrar la setmana de la música, la ciutat d'Igualada s'omple de música tot el cap de setmana. Diferents espais de la ciutat s’ompliran de concerts, classes obertes i assajos de la mà dels alumnes de l’Escola Municipal de Música, del Conservatori, de diferents corals i grups de música locals.

3. 12a Festa pel Joc i el Lleure en Català

Aquesta festa reivindicativa, organitzada per la Plataforma per la Llengua, arriba a la 12a edició. El seu objectiu és reivindicar que tots els nens i nenes puguin jugar en català i ofereix una sèrie d’activitats que s’engloben sota el lema 'En català, jugues?'.

Cartell de la festa

4. La puça de Gràcia

Reutilitzar, reciclar i reduir. Aquest és el lema d'aquest nou mercat que s'instal·la al passeig de Sant Joan de Barcelona i on hi haurà més de 200 parades. Hi haurà també tallers per reparar objectes, des de bicicletes fins a ordinadors, i algun taller per customitzar la roba i donar-li una segona vida.

5. Comença la temporada del suquet de peix

La vila de Roses dóna la benvinguda a la temporada del suquet de peix, un dels seus plats estrella. Enguany, 23 restaurants de la ciutat s'han sumat a la iniciativa i oferiran aquest plat en els seus menús. A més, en aquesta edició s'ha incorporat l'anomenat Roses Passport, gràcies al qual el públic que participi en la campanya podrà guanyar l'experiència de viure una jornada de pesca en una embarcació de la flota rosinca.

Un plat de suquet de peix

6. I Jornades de la Cuina del Senglar

Aquestes jornades neixen amb la voluntat de revaloritzar la carn de porc senglar i fomentar-ne la comercialització. Al llarg del cap de setmana els restaurants del Montseny ofereixen menús i plats que tenen la carn de senglar com a protagonista, i diumenge hi haurà un mercat de productes artesans, amb degustació, a la plaça de la Vila.

Disseny, moda i gastronomia se citen al Tilos Market

7. Tilos Market

Decoració, moda i gastronomia. Això és tot el que es pot trobar en aquest mercat que s'instal·la a Barcelona tot el cap de setmana. Hi haurà grans firmes de disseny i decoració i particulars que mostraran les seves propostes, a part d'una selecció de gastronomia gurmet per els amants del bon menjar.

Disseny, moda i gastronomia se citen al Tilos Market

8. 'Un cau de mil secrets' el musical de la Pedrera

Els amants dels espectacles musicals tenen una cita els caps de setmana de novembre a la Pedrera. Aquest musical neix pensat per representar-se especialment a la Casa Milà i vol mostrar-ne els secrets i també els de la Barcelona de principis del segle XX, alhora que vol incidir en alguns aspectes educatius com el respecte a la diferència i la conveniència.

9. XXII Jornades de la Clementina d'Alcanar

Els cítrics són els principals protagonistes d'aquestes jornades gastronòmiques, que volen promocionar aquest producte autòcton de màxima qualitat. Durant un mes els principals restaurants d'Alcanar, de les Cases d'Alcanar i d'Alcanar-Platja ofereixen als visitants els seus menús amb la clementina de protagonista.

La clementina serà la protagonista a taula

10. Singulares Inventory Room

El Mercantic de Sant Cugat és el lloc escollit per celebrar-hi aquest mercat de decoració, disseny, art, complements i estil de vida. La cita serà concretament a Casa Amparito, un espai de 700 m2 dins el recinte de Mercantic.

stats