Què esmorzen els nens d'arreu del món?

Des dels cereals amb llet fins a les llegums i el peix assecat. El 'New York Times' recull en un article com són de diferents els menús infantils per començar el dia en funció dels països

Ara
19/02/2015

BarcelonaSalsitxes i ous, llegums, pa i melmelada, farinetes de blat de moro, patates i té negre, peix assecat i arròs… Què esmorzen els nens del món? La pregunta se l'ha fet el 'New York Times', i la resposta és un puzle que demostra tots els colors de les cultures del món. Cada país té una noció diferent del que constitueix un 'esmorzar', des d'una manera ràpida de començar el dia fins a un àpat elaborat. Hi ha, a més, diferències culturals, religioses i, òbviament, de classe social.

Unes diferències que s'expressen en aquest breu reportatge que ens convida a viatjar i a conèixer els contrastos del món, des dels ulls d'un nen que seu a taula per esmorzar. I què troba el nen a taula? Doncs, depèn del país. Mentre en el món occidental impera la llet amb xocolata i els cereals, la riquesa gastronòmica de l'Àfrica o de l'Àsia aporta al primer àpat del dia una gran varietat de sabors i textures.

Cargando
No hay anuncios

El reportatge mostra els esmorzars d'onze nens i nenes d'edats compreses entre els 2 i els 9 anys. Tots ells viuen a set ciutats d'arreu del món: Tòquio, Istanbul, París, Chitedze, Reykjavic, Amsterdam, Sao Paolo. Deixant de banda la diferència d'edats, els contrastos són molt grans: n'hi ha que mengen frugalment —com els cereals amb llet i el pastís de banana, o com el pa amb mantega amb pernil i formatge, tots dos al Brasil; o com el tros de pa amb 'toppings' de xocolata, a Amsterdam; o com el 'porridge' islandès— i n'hi ha que comencen el dia amb plats molt més elaborats, com el que els dissabtes al matí es troba Doga, una nena turca de vuit anys que bat el rècord de varietat, amb pa, mel, olives, ous ferrats, formatges, melmelada…

Frugal o copiós, auster o ric… no hi ha dos esmorzars idèntics.