Ara Estiu 13/08/2022

Maïté Issa: “No és màgia, jo t’ensenyo a posar el cervell al teu servei”

'Coach' experta en manifestació

3 min
Maïté Issa és coach experta en manifestació i autora de 'Tu éxito es inevitable'

BarcelonaJo tampoc no sabia què era una coach experta en manifestació fins que una amiga em va explicar que havia pagat 600 euros pel curs online de Maïté Issa Eres un imán para el dinero i que li estava donant eines molt útils per encarar la seva vida. Maïté Issa (Estrasburg, 1989) és el principal exemple de l’èxit que predica: assegura que ha tingut guanys de més de set xifres en dos anys ajudant dones a fer el canvi que desitjaven a la seva vida i només s’atrevien a somiar. “Manifestació és atrevir-se a dir-te el que vols i llavors fer-ho real, que passi de la imaginació a la realitat física”, explica.

Aquesta francesa que parla castellà amb accent mexicà i viu a Barcelona avui té una comunitat de 200.000 dones que la segueixen a través de les xarxes socials, del podcast Tu éxito es inevitable i dels dos cursos que ofereix online. Però com ha arribat aquí? Als 26 anys, treballant en màrqueting, va tenir una crisi existencial i “amb tants centres com hi ha a Barcelona, no podia no fer ioga!”, diu rient. L’objectiu era “reconnectar amb el cos, que havia maltractat tota la vida, amb dietes, esport compulsiu, anorèxia, dismòrfia”. Va ser així que va descobrir del no-res “el poder de la ment” i després d’un viatge a Sri Lanka –“És un clixé, però va ser així”, es disculpa– va decidir estudiar tot el que pogués sobre el tema: biodescodificació, constel·lacions familiars, coaching, hipnosi, programació neurolingüística, etcètera.  

Durant l’entrevista, Issa fa referències a estudis i científics, com el físic Max Plank, la neurocientífica Tara Swart i el psicòleg Carl Jung, de qui cita aquesta idea: “El 95% del que crees en la teva vida en realitat ho crea la ment subconscient i ni te n’adones, ho anomenes destí”. La manifestació vol fer “que la ment conscient i subconscient vagin juntes cap al que desitges, sigui feina, diners, parella o el que vulguis”. Issa explica que nosaltres mateixes ens sabotegem amb pensaments negatius, essencialment amb por i una "mentalitat d’escassedat", idees com “No em fitxaran”, “Els nòvios bons ja estan agafats”, “Soc massa jove" o "Soc massa vella”. “El cervell té plasticitat i com més vaig pel camí de la negativitat, més reprogramo el meu cervell a nivell químic per tenir pensaments que ho confirmin. És com un algoritme. En canvi, si escullo la mentalitat d’abundància, nodreixo la ment per buscar solucions i el camí per aconseguir el que vull. No és màgia: el nostre cervell pot ser el millor amic o el pitjor enemic, i el que jo t'ensenyo és a posar-lo al teu servei”. També defensa “l’atracció per vibració”, però això ja em sembla de segon curs de teòrica. Ella afirma que la ciència ha anat donant fonament a aquestes idees aparentment místiques: “Fins als 60 no es coneixia la plasticitat cerebral i avui és base de la neurociència”.  

Òbviament, també tinc amics descreguts que en veure el llibre de color rosa Tu éxito es inevitable (Grijalbo) em van prevenir dient que és pseudociència i autoajuda estil Paulo Coelho. Issa en cap moment no s’equipara a un terapeuta o un psicòleg. “És autoajuda, sí. I si t’he de ser sincera, el món del coach també em molesta, perquè a vegades és molt superficial i sembla que sempre hagis d’estar positiva i tinguis la culpa de no ser ric, em sembla molt destructor”, admet. Segons com, reconforta pensar que algú tan espiritual també pensi en guanyar molts diners: "Hi ha una falsa dicotomia. Els diners no són ni bons ni dolents. Són una eina. Fins i tot si vols anar a un retir de ioga et costarà diners!".

Issa convidaria els meus amics escèptics a provar-ho. “S’ha de tenir fe, sí, com has de tenir fe si comences una relació o vas a una entrevista de feina. A la vida no hi ha garantia de res, i per això la gent no canvia". Potser la pandèmia ha empès uns quants a moure's: “No serem tots rics, la societat no canviarà de cop, no serà d’un dia per l’altre, però amb les cartes que tens pots prendre millors decisions i deixar de sabotejar-te”, afirma Issa.

stats