Va de llibres

Ángela Cervantes: "'Un amor' de Sara Mesa és perfecte per a l'estiu"

L'actriu destaca que la història "desperta la sensació de no voler-la deixar"

2 min
L'actriu Angela Cervantes

Barcelona"Encara que marxis només un cap de setmana o quatre dies, te'l pots emportar i te'l començaràs i acabaràs segur", afirma l'actriu Ángela Cervantes sobre Un amor (Anagrama), la novena novel·la de l'escriptora madrilenya Sara Mesa. A l'hora de triar una lectura preferida, Cervantes diu que la seva elecció "potser no és gaire original", però és l'últim llibre que s'ha llegit i, a més, li va "flipar". Publicat el 2020, Un amor relata la història d'una jove traductora que s'acaba de mudar a un petit poble rural. Allà coneix la comunitat del municipi i, en especial, l'Andreas, un veí alemany amb qui establirà una relació peculiar. A través d'aquesta novel·la, Mesa explora qüestions com l'adaptació a un col·lectiu més aviat tancat als nouvinguts i, alhora, la desconfiança de la protagonista cap al poble que l'acull. "La protagonista es troba amb una comunitat tancada i, a mesura que va coneixent els veïns, el lector pressent que passaran coses, com quan els animals es posen nerviosos perquè s'acosta una tempesta. Més que saber-ho del cert, ho noten al cos", va explicar Mesa en la presentació d'Un amor, el setembre del 2020.

El llibre va ser finalista del premi Strega europeu 2021 i ara s'està convertint en una pel·lícula de la mà de la directora Isabel Coixet. El film, amb el mateix títol, competirà a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià i estarà protagonitzat per Laia Costa i Hovik Keuchkerian. Un motiu més, assegura l'actriu, per agafar-lo de les biblioteques o de les llibreries i descobrir aquesta història abans que arribi a la gran pantalla.

"És perfecte per a l'estiu. Es llegeix ràpidament i et fa imaginar molt. A més, m'he sentit molt identificada amb els personatges. Sento que tots tenen alguna cosa de mi", subratlla Cervantes, que fins a finals de juliol ha estat fent temporada al Teatre Borràs amb La pell fina. Cervantes és una lectora voraç i li agrada trobar títols que li desperten "la sensació d'estar molt enganxada a la història, de no voler-la deixar".

stats