Antisemitisme

Anna Wintour tanca les portes de 'Vogue' a Kanye West

Les declaracions racistes del cantant l'han portat a l'ostracisme en el món de la moda, on no para de perdre aliats

2 min
Kanye West, suspès de Twitter per un tuit antisemita

BarcelonaKanye West s'ha quedat en ben poc temps de diferència sense alguns dels seus principals aliats en el món de la moda, que és l'espai on més protagonisme i ingressos ha aconseguit els últims temps, per davant de la música, on va obtenir fama mundial. Les seves polèmiques declaracions antisemites –"Em posaré en mode deathcon 3 contra els jueus"– li han suposat maldecaps en molts països del món i amb moltes marques perquè la seva reputació ha caigut en picat. Ara Vogue li ha donat el cop de gràcia.

Segons ha explicat un treballador de la revista al portal Page Six, l'editora de la publicació, la mundialment coneguda Anna Wintour, està tipa dels comentaris antisemites de West i no els passarà per alt. Tampoc que aparegués vestit amb una samarreta on es podia llegir White lives matter –una frase que habitualment utilitzen els supremacistes blancs als EUA– en la presentació de la seva última col·lecció de moda. Ni tampoc que hagi defensat públicament que George Floyd morís per una sobredosi de fentanil i no perquè un policia l'asfixiés.

Aquesta filtració sobre els plans de Wintour indica un abrupte canvi de paradigma en la relació de l'editora amb el raper, perquè fins ara ella sempre s'havia mantingut aliena a les nombroses polèmiques d'ell i fins i tot l'havia arribat a disculpar, com va passar per exemple quan l'editora Gabriella Karefa-Johnson va assenyalar les sortides de to de l'exmarit de Kim Kardashian. Però ara ja no vol assumir el cost que té fer costat a West, a pesar de la seva llarga relació de cooperacions. El millor moment de West i Wintour va arribar quan ella el va invitar el 2009 a la MET Gala. Posteriorment, l'aparició del raper a la seva revista ha estat habitual. De fet, li va concedir una portada el 2014, cosa que és considerada dins el món de la moda haver arribat al punt més alt de repercussió possible.

Però les portes de Vogue no són les úniques que s'han tancat a West, que fins i tot va veure com Instagram i Twitter li suspenien els comptes. Després que moltes persones conegudes alcessin la veu contra West per les seves polèmiques declaracions, moltes firmes que habitualment hi col·laboraven li han donat l'esquena. Balenciaga va ser la primera quan va esborrar tot el rastre de West a les seves xarxes socials. Posteriorment, el grup Kering –propietaris de la firma– van anunciar que la marca d'alta costura “deixava de tenir cap relació ni plans de futurs projectes relacionats amb l'artista”. Un canvi brusc de plans si es té en compte que la darrera desfilada a París havia comptat amb West com a invitat més especial. Adidas, marca amb què West comercialitza les seves vambes Yeezy, podria seguir l'exemple de Balenciaga, segons algunes publicacions.

stats