Violència sexual

Fernando Tejero: "Van abusar de mi sexualment"

L'artista, de 56 anys, ha fet aquesta revelació en una entrevista a la Cadena SER, en la qual ha parlat de la mala relació amb el seu pare

2 min
Fernando Tejero als Goya  2023

BarcelonaL'actor Fernando Tejero, conegut pels seus icònics papers en sèries espanyoles com Aquí no hay quien viva o La que se avecina, ha concedit una entrevista a la Cadena SER en la qual ha parlat de la dura infància que va tenir i d'una agressió sexual que va patir quan era adolescent. Al programa La ventana, de Carles Francino, ha parlat sobre el seu passat a casa de la seva tia a Còrdova, el lloc on va créixer perquè ho van decidir els seus pares, que van creure que seria millor per a ell perquè eren una família molt nombrosa. "Me'n vaig anar a viure amb les meves tietes, per culpa d'aquestes coses absurdes que es feien al sud. Jo vaig ser un nen prestat, i aleshores ja vaig patir un abandonament. No culpo els meus pares, perquè ells no eren conscients del que això suposaria per a mi a la llarga", explica Tejero, que més tard va haver d'abandonar aquella llar on s'havia criat.

"Amb 14 anys la meva tia va emmalaltir de càncer i vaig haver de tornar a casa dels meus pares. Per a mi va ser un altre abandonament que m'ha passat factura al llarg dels anys", ha explicat a Francino. La seva infància, diu, es va veure afectada per una sèrie d'esdeveniments que servirien "per escriure una pel·lícula" i que, en molts casos, es derivaven de la seva condició d'homosexual, per la qual va patir assetjament escolar.

"Jo vaig viure una època fotuda, molt fotuda. Vaig viure deu anys de Franco, la Transició i no vaig ser jo fins que vaig arribar a Madrid, perquè era homosexual. De petit tenia molta ploma i ja m'insultaven. Em deien «Maricon» i de tot", ha recordat l'artista, de 56 anys, que ha revelat que va patir una agressió sexual. "Van abusar de mi sexualment, un noi més gran que jo", un cas del qual no ha volgut donar més detalls. S'ha centrat a explicar com va ser de difícil per a ell acceptar-se: "Fins i tot em vaig treure la ploma a força de corregir-me jo mateix. Tinc la veu ronca avui en dia i tartamudeig per no poder expressar-me tal com era".

L'actor ha explicat també la mala relació que mantenia amb el seu pare. "Em portava molt malament amb ell, molt malament. Jo era molt estimat per les clientes perquè a mi m'encantava donar-los conversa, cosa que el meu pare detestava, perquè el que volia era que es vengués molt ràpid. Ell és el responsable que jo estigui mig tarat avui", ha conclòs.

stats