Salut
Gent Influencers 17/04/2023

Mor als 30 anys d'un càncer de pell la 'influencer' Patricia Rite

La jove, que promovia des de les xarxes socials cuidar-se dels perills del sol, feia quatre anys que lluitava contra la malaltia

2 min
La 'influencer' Patricia rite en una imatge compartida recentment per ella al seu Instagram

BarcelonaLa influencer Patricia Rite ha mort a causa d'un càncer de pell metastàtic. La jove de Huelva, que només tenia 30 anys, s'havia fet coneguda el 2015, quan va participar al dating show Mujeres y hombres y viceversa. La malaltia l'havia afectat al llarg de quatre anys, però les notícies més greus no es van conèixer fins al desembre passat, quan va explicar als seus seguidors que havia patit una recaiguda i que el seu pronòstic no era gaire esperançador. Finalment, tot i que es va sotmetre a un nou tractament d'immunoteràpia, no ha pogut vèncer la malaltia, tal com ha fet saber la seva família a través de les seves xarxes. "La Patricia ens ha deixat. La seva mare i familiars demanen respecte en aquests moments durs. Gràcies a totes les persones que, d'una manera o altra, li heu brindat suport i amor al llarg d'aquest temps, directament i indirectament", han escrit al compte d'Instagram de la jove, seguit per gairebé 100.000 persones.

La influencer va compartir públicament la seva història a principis d'any, moment en què va revelar el calvari que patia des de feia temps. "La meva malaltia va començar fa quatre anys, quan em van treure una piga de naixement que tenia a l'abdomen i que en principi no era perillosa. Però després d'analitzar-la em van trucar de l'hospital i em van dir que es tractava d'un melanoma en estadi 3", va concretar. Aquell primer diagnòstic es va complicar encara més quan, just un mes abans del confinament, els metges van detectar en un TAC que tenia "uns puntets al pulmó", tal com ella va explicar aleshores.

Arran d'aquell descobriment, Rite va passar de nou pel quiròfan, on li van extirpar un "17% del pulmó" i es va sotmetre a un tractament d'immunoteràpia. Tot i això, els intents per solucionar el problema no van prosperar i li van aparèixer noves metàstasis a l'espatlla. Després d'allò li van prescriure una teràpia amb pastilles que tampoc va funcionar, i aleshores va començar a fer quimioteràpia, que va acabar amb la lesió pulmonar però que no va poder evitar noves aparicions al ronyó i al maluc. Per lluitar contra tota aquesta situació va fer sessions de radioteràpia.

Rite, que es va fer coneguda arran del mencionat programa de Telecinco, tenia estudis d'educació social i havia anat a Madrid per estudiar un màster quan va participar en el programa. Des que es va posar malalta, va utilitzar la seva força a les xarxes socials per promoure la precaució a l'hora de prendre el sol. "Espero que us protegiu molt del sol. El càncer de pell ataca més les persones de pell i ulls clars, però no per això als altres deixa de fer-ho. Feu servir protecció tot l'any, cuideu-vos", recordava al seu Instagram.

stats