Gent 02/09/2019

El xef José Andrés es trasllada a les Bahames per cuinar per als afectats per l'huracà 'Dorian'

El 2017 ja va fer el mateix a Puerto Rico, illa afectada pel fatídic huracà 'Maria'

Ara
2 min
El xef José Andrés el 2017 a Puerto Rico

BarcelonaEl cuiner asturià José Andrés, cèlebre pels seus prestigiosos restaurants als Estats Units, és a les Bahames amb tot el necessari per ajudar els damnificats de l'huracà 'Dorian', que es mou lentament per l'arxipèlag atlàntic en el seu camí cap a la costa est dels EUA. El xef ha utilitzat les xarxes socials per mostrar un vídeo en què apareix informant de la seva presència a les Bahames, enmig de forts vents i una pluja torrencial que gairebé no deixen entendre les seves paraules.

Tal com informa l'agència Efe, 'Dorian', de categoria 5, la màxima en l'escala Saffir-Simpson, va tocar terra a les Bahames aquest diumenge i colpeja les illes Àbac, al nord-oest de l'arxipèlag caribeny, que pateix el cicló més perillós fins ara d'aquesta temporada d'huracans i un els pitjors de la història de l'arxipèlag atlàntic. El cicló s'espera que es dirigeixi cap a Gran Bahama abans d'arribar a la costa est dels EUA, de manera que els seus efectes se seguiran notant a les Bahames durant hores.

Andrés ha explicat que ha anat a les Bahames amb la seva organització benèfica i que té cuines a punt per treballar en els refugis planejats una vegada 'Dorian' toqui terra a illes Àbac. Andrés assegura al vídeo que està a uns 130 quilòmetres de distància de l'ull de l'huracà.

Andrés ha matisat que ell i els membres de la seva organització, World Central Kitchen, estan prop de la tempesta però fora de perill i que es reuniran amb les autoritats locals per ajudar a coordinar la resposta d'alimentació als damnificats. El Centre Nacional d'Huracans (NHC) va informar que 'Dorian', amb els seus vents màxims sostinguts de 295 km/h, està produint "catastròfiques condicions huracanades" a les Àbac i aquesta nit farà el mateix a Gran Bahama.

El famós cuiner, nascut a la localitat de Mieres i de 50 anys, ja es va bolcar el 2017 en la tragèdia de Puerto Rico i va portar 100.000 àpats als damnificats per l'huracà 'Maria', que va destrossar l'illa i va deixar milers de morts. José Andrés, nomenat una de les 100 persones més influents del món per la revista nord-americana 'Time', porta a terme el seu treball amb World Central Kitchen, organització sense ànim de lucre fundada amb la seva dona que busca solucions per a la fam i la pobresa al món.

stats