Gent 23/11/2021

Kevin Spacey perd als jutjats i haurà de pagar 27,5 milions d'euros a la productora de 'House of cards'

El van denunciar per incompliment de contracte quan un assistent de producció el va acusar d'assetjament sexual

2 min
Kevin Spacey a la sortida del tribunal de Nantucket

BarcelonaL'actor Kevin Spacey haurà d'abonar 27,5 milions d'euros a la productora MCR, responsable de la sèrie House of cards, com a indemnització per ruptura de contracte i per pal·liar els perjudicis que va causar amb el seu comportament durant el rodatge. La multa va ser aprovada per un tribunal d'arbitratge l'any passat, però no s'ha conegut fins ara, quan la companyia ha presentat una petició al Tribunal Superior de Los Angeles en què reclama el pagament d'aquesta quantitat. Segons el diari The Hollywood Reporter (propietat de MCR), el tribunal d'arbitratge va estimar que l'actor havia incomplert els termes del contracte amb el seu comportament, ja que va ser acusat d'assetjament sexual per un assistent de producció.

La denúncia va arribar enmig d'una onada de testimonis contra Spacey, guanyador de dos Oscars –per Sospitosos habituals (1995) i American Beauty (1999)–, que va veure com la seva carrera s'ensorrava el 2017 després de nombroses acusacions d'agressió sexual que ell sempre ha rebutjat. Quan els casos van sortir a la llum, la productora va eliminar el paper de Spacey a House of cards, va reescriure del tot la seva sisena temporada i va reduir el nombre d'episodis de 13 a 8 per complir amb la data d'estrena anunciada per Netflix.

La companyia, responsable d'altres títols com Ozark i The shrink next door, va al·legar durant l'arbitratge que l'actor no havia prestat els seus serveis "de manera professional" ni d'acord amb les seves polítiques de comportament. Spacey va apel·lar la sentència de l'àrbitre però la seva petició ha estat denegada aquest mes. L'última aparició de l'actor va ser a la pel·lícula de 2018 Billionaire Boys Club, encara que l'any que ve tornarà al cinema amb un petit paper a la cinta italiana L'uomo che disegnò Dio. En aquests anys, Spacey ha publicat diversos vídeos enigmàtics en xarxes socials interpretant el despietat Frank Underwood, el seu personatge a la sèrie House of cards.

Dos casos en contra d'ell van arribar als tribunals el 2019, però no van progressar. A Califòrnia, un massatgista el va denunciar per una agressió sexual suposadament del 2016 però va morir abans que la Fiscalia presentés càrrecs. A Massachusetts, un noi que l'havia acusat d'una altra agressió el 2016 va retirar els càrrecs.

stats