Denúncia sonada

Tres ballarines de Lizzo denuncien assetjament sexual, racial i religiós

L'abanderada de la llibertat sexual i defensora dels cossos no normatius protagonitza un incident en un local eròtic d'Amsterdam

2 min
Lizzo, cantant, compositora, actriu i guanyadora de diversos premis Grammy, durant una actuació a Austràlia.

BarcelonaLa cantant Lizzo s'enfronta a l'acusació de tres ballarines del seu equip per haver-les incitat a participar en un espectacle de sexe en viu. Els fets van passar al Districte Roig d'Amsterdam, on Arianna Davis, Crystal Williams i Noelle Rodriguez van ser víctimes d'assetjament sexual. Les denunciants narren, a més, una àmplia gamma d'irregularitats legals de l'artista i de l'empresa musical Big Grrrl Big Touring Inc., que inclouen discriminació racial i religiosa.

Davis, Williams i Rodriguez han explicat que la cantant va portar-les a un xou eròtic i que, moments després, les va pressionar perquè elles també en formessin part. "Lizzo va començar a convidar membres del públic a agafar torns per tocar les artistes nues", afirma la demanda interposada als jutjats de Los Angeles. La rapera va expressar diferents fantasies que tenia, amb l'ànim que les seves ballarines les satisfessin, amb la participació de les treballadores sexuals del local. Davis va ser qui va emportar-se'n la pitjor part. Segons el relat de la demanda, Lizzo va encoratjar el públic perquè reclamés a la ballarina que toqués els pits d'una de les dones despullades que actuaven al club. Davis va acabar cedint a la coerció per "posar fi a tota l'expectació".

L'incident ha fet emergir que Davis ja havia rebut altres tipus d'assetjament públic. Concretament, i encara que "no ho va declarar explícitament mai", Lizzo insinuava sovint que Davis "hauria d'explicar el seu augment de pes i revelar els detalls íntims sobre la seva vida si volia mantenir la feina". Les acusacions han sobtat especialment pel fet que la cantant de Truth hurts és una de les referents en la lluita contra el body shaming i és una de les poques estrelles musicals amb obesitat. De fet, algunes de les seves cançons advoquen pel rebuig als cànons de bellesa imposats i a favor de la lluita per la llibertat sexual i personal.

La cap de les ballarines, també sota la lupa

A la capitana de l'equip de ball, Shirlene Quigley, també se l'acusa d'imposar les seves creences religioses i d'indagar en la intimitat de les professionals de l'equip amb preguntes sobre la seva virginitat. Així, va assenyalar una de les ballarines com a "no creient" i la va obligar a "predicar" i a participar en les oracions de grup. Per altra banda, Big Grrrl Big Touring "va tractar les integrants negres del cos de ball de manera diferent a les altres integrants", acusant-les de ser "fluixes, poc professionals i de tenir males actituds", queixes que no van dirigir-se mai "contra les ballarines que no són negres".

stats