Gent 13/05/2021

Subhasten els mobles de casa Kenzo Takada a París per 2,5 milions d'euros

El lot incloïa una impressionant col·lecció d'art de totes les civilitzacions

1 min
Kenzo Takada signant una de les seves peces a Munich

BarcelonaEls objectes personals i mobles del dissenyador japonès Kenzo Takada, mort als 81 anys l'octubre del 2020 a causa del coronavirus, van ser subhastats aquest dimecres a París en una venda que va superar amb escreix l'estimació inicial i va recaptar més de 2,5 milions d'euros. "La immensa popularitat i l'èxit de la venda de la col·lecció Kenzo Takada consagren el seu ull com a col·leccionista i són una celebració d'aquest gran creador, etern amant de les civilitzacions", va destacar el comissari de la venda de la casa Artcurial a París, Stéphane Aubert.

La principal venda va ser una sèrie de fotografies de William Eggleston, Cadillac Portfolio, venuda per 46.800 euros, així com una sèrie de panells decoratius del japonès Akira Kugimachi, que van arribar als 45.500 euros. Una escultura d'un cavall de fusta de la dinastia Han que solia presidir el saló del modista, fundador de la firma Kenzo –avui propietat de LVMH–, es va vendre pel doble del seu valor estimat, 41.600 euros, i un majestuós piano Ruhlmann va ser adjudicat per 35.100 euros.

El mobiliari de Takada subhastat

També es van subhastar algunes creacions del mateix dissenyador, com una catifa, que es va vendre per 20.800 euros, i un autoretrat en oli, per 20.800 euros. La subhasta va incloure peces dissenyades per Kenzo i desconegudes pel gran públic, com una gavardina de jacquard que va arribar als 3.380 euros o un quiimono patchwork japonès de vellut que es va vendre per 2.470 euros. "Aquestes creacions inèdites i desconegudes del gran públic han tingut una magnífica acollida. Amb el 100% dels lots venuts a compradors internacionals, aquesta venda reflecteix l'èxit de Kenzo Takada a tot el món, la seva atemporalitat i estil únic", va afegir el comissari.

stats