Els experts mèdics dels EUA recomanen que s'aprovi la vacuna de Pfizer

L'agència de medicaments nord-americana podria aprovar-ho d'urgència en els pròxims dies 

Un grup independent d'experts mèdics que assessora el govern dels Estats Units ha recomanat l'autorització d'urgència de la vacuna de Pfizer, un pas que es podria donar en els pròxims dies. 

En una votació de 17 a 4 (i una abstenció) a favor de l'autorització d'urgència, el grup d'experts ha considerat que els beneficis provats de la nova vacuna de Pfizer superen els possibles riscs per a les persones a partir de 16 anys. Així ho han recomanat, doncs, a l'Administració d'Aliments i Medicines (la FDA, en les sigles en anglès).

La vacuna desenvolupada per la nord-americana Pfizer en col·laboració amb la farmacèutica alemanya BioNTech "és la millor solució per treure'ns de la situació actual i ajudar-nos a salvar vides", ha dit un dels membres del panel d'experts, el cap executiu d' UMass Memorial Health Care, Eric Dickson. El grup d'experts va debatre si la vacuna s'havia d'injectar a menors de 16 a 17 anys i, finalment, va optar per acceptar-ne l'ús a partir dels 16 tal com recomanava la mateixa Pfizer.

"La decisió final sobre si autoritzar la vacuna per a ús d'emergència la prendran els responsables de la FDA", va dir l'agència en un comunicat. El panel d'experts també ha deixat en mans de la FDA decidir si la vacuna s'administra també a dones embarassades, tot i que els responsables de l'agència han apuntat durant la reunió que no hi ha prou dades que ho desaconsellin. 

Aviat, doncs, els Estats Units podrien seguir els passos del Regne Unit i el Canadà i aprovar per procediment d'urgència l'ús de la nova vacuna contra el covid-19 de Pfizer i BioNTech. El país és encara el més afectat per la pandèmia a tot el món, amb més de 15,6 milions de contagis confirmats i 292.179 morts, segons el recompte de la Universitat de Hopkins.