Internacional 13/03/2013

Kirchner qualifica de “paròdia” i de “reunió d'okupes” la consulta a les Malvines

La presidenta argentina ha mostrat el seu rebuig al referèndum celebrat aquest diumenge i dilluns i que va perdre per un 99,8% dels vots

Efe
1 min

Buenos AiresLa presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, ha qualificat de “paròdia” la consulta que aquest diumenge i dilluns es va celebrar a les illes Malvines i d'una espècie de “reunió de consorci” (comunitat de veïns) i d'“okupes” que decidien si seguien o no ocupant l'edifici “il·legalment”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kirchner ha afegit que “el resultat” del referèndum, convocat pel govern local l'any passat en resposta a la reclamació argentina sobre la sobirania de les illes i que va guanyar el sí per un 99,8% dels vots, “estava cantat”.

La presidenta argentina ha destacat la importància de la posició adoptada pels EUA, "principal aliat del Regne Unit", en relació amb el conflicte després que Washington instés els dos països a “cooperar” per aconseguir una “resolució pacífica”.

“Vull reafirmar una vegada més la nostra vocació de diàleg, el nostre compliment de les resolucions de les Nacions Unides, que és l'únic camí per aconseguir una solució que contempli també l'interès dels que viuen a les illes”, ha conclòs Kirchner.

stats