Publicitat
Publicitat

Líbia

Conflicte libi

El fill de Gaddafi diu que el coronel acceptaria unes eleccions amb supervisió internacional

Saïf al-Islam apunta que els comicis podrien ser d'aquí a tres mesos o a finals d'any. Prop de 50 militars pro-Gaddafi, oficials inclosos, deserten a Tunísia

Saïf al-Islam, un dels fills del coronel Muammar al-Gaddafi, diu avui en una entrevista publicada al diari italià Corriere della Sera que el seu pare acceptaria convocar unes eleccions a Líbia amb observadors internacionals per assegurar que no hi hagi frau electoral, passat l'estiu.

Els comicis podrien ser supervisats per organismes com ara la Unió Europea, la Unió Africana, les Nacions Unides o fins i tot l'OTAN –que ha bombardejat durament posicions progaddafistes, inclòs el complex residencial del líder libi a Trípoli–, va dir al-Islam. " L'important és que les eleccions siguin netes , sense sospites de frau electoral " , va afegir el fill de Gaddafi.

Desertors cap a Tunísia

Per altra banda, almenys 46 militars de les forces del coronel Gaddafi, entre els quals hi hauria diversos oficials d'alt rang, han desertat els darrers dies cap a Tunísia, segons l'agència oficial del país nord-africà TAP.

Tots ells haurien sortit de Líbia per via marítima en diverses embarcacions, per fugir dels combats entre les forces del règim i els rebels, que s'han intensificat en diferents punts del país.

TAP ha informat també que 13 combatents insurgents, ferits durant els enfrontaments amb tropes progaddafistes, han sigut acollits en hospitals tunisians després de creuar la frontera en les últimes 48 hores.


Més continguts de