Obama truca a Putin per demanar-li que "aprofiti l'oportunitat" de Minsk per trobar la pau a Ucraïna

Merkel i Hollande auspicien el diàleg entre russos, ucraïnesos i pro-russos

En vigílies de les converses de pau a Minsk, el president nord-americà, Barack Obama, ha trucat el seu homòleg rus, Vladímir Putin, per demanar-li que "aprofiti l'oportunitat" de la trobada per arribar "a una solució pacífica" a Ucraïna.

Sota la mediació d'Angela Merkel i François Hollande, Putin viatja aquesta tarda a la capital bielorussa per seure a la taula de negociació amb el president ucraïnès, Petró Poroixenko, i els representants dels separatistes pro-russos. La reunió es considera clau per trobar una pau duradora a un conflicte que ja ha causat més de 5.300 morts en deu mesos.

En la conversa telefònica el president nord-americà va reiterar a Putin el suport de Washington "a la sobirania i integritat territorial d'Ucraïna". Per això, ha assegurat que si Rússia continua "les seves agressives accions a Ucraïna, inclòs l'enviament de tropes, armes i finançament en suport als separatistes, els costos per a Rússia creixeran", en referència a les sancions econòmiques imposades per la Unió Europea i els Estats Units.