Publicitat
Publicitat

Costa d'Ivori

Guerra civil

La Creu Roja denuncia la mort de 800 persones en un sol dia pels combats en una ciutat a l'oest del país

A la ciutat de Duekoue, s'han recuperat centenars de cossos arran dels combats violents de dimarts entre els partidaris de Alassane Ouattara i els de Laurent Gbagbo. Avui continuen els enfrontaments a la capital econòmica del país, Abidjan. 

Segons ha assegurat el Comitè Internacional de la Creu Roja, s'han trobat més de 800 cadàvers a la ciutat de Duekoue, a l'oest de la Costa d'Ivori. Es tractaria de víctimes de la violència entre els partidaris del president legítim, Alassane Ouattara, i el sortint, Laurent Gbagbo, que haurien mort durant els combats d'aquest dimarts.

Mentrestant, a la capital econòmica del país, Abidjan, continuen els enfrontaments. Els partidaris d'Ouattara pressionen els enclaus defensats pels lleials a Gbagbo amb l'objectiu que aquest últim renunciï al càrrec. La violència s'estén en llocs clau com el Palau Presidencial, la televisió estatal RTI, algunes bases militars i el barri on hi ha la residència oficial de Gbagbo, segons assegura l'agència de notícies Reuters. Per tercer dia consecutiu, les dues parts s'han disputat el control de la seu de la televisió estatal. Un treballador ha dit a Reuters que els partidaris d'Ouattara n'havien pres el control, però un oficial de l'exèrcit fidel a Gbagbo ho ha negat. Segons Reuters, però, la televisió torna a emetre programació a favor de Gbagbo des de divendres. France Press afirma també que els militars lleials al president sortint han demanat, en un missatge televisat per la RTI, que es mobilitzin més tropes per “protegir les institucions de la república”.


Més continguts de