Internacional 23/10/2013

El Vaticà suspèn un bisbe alemany que es va gastar 31 milions en la reforma de la seva residència

El Papa considera que el bisbe de Limburg "no pot exercir el ministeri episcopal" i obre una investigació. El prelat va volar amb Ryanair fins a Roma per explicar la seva versió a Francesc I

Efe
2 min
La casa del bisbe Limburg (Alemanya). EFE

BerlínEl papa Francesc ha apartat momentàniament el bisbe de Limburg (Alemanya), Franz-Peter Tebartz-van Elst, de 52 anys, i també ha obert una investigació per aclarir les crítiques al prelat per gastar-se més de 31 milions d'euros en la reforma de la seva residència.

En un comunicat difós aquest dimecres per l'oficina de premsa del Vaticà, s'explica que el Papa ha estat informat "àmpliament i objectivament de la situació a la diòcesi de Limburg, en què el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst, en el moment actual, no pot exercir el seu ministeri episcopal".

La nota afegeix que s'ha creat una comissió per realitzar "un profund examen sobre la construcció de la seu episcopal" i que "a l'espera de resultats sobre aquesta investigació i les possibles responsabilitats", el vicari general Wolfgang Rösch, que hauria d'haver entrat al càrrec el gener del 2014, administrarà la diòcesi de Limburg.

"La Santa Seu considera oportú autoritzar Franz-Peter Tebartz-van Elst a un període de permanència fora de la diòcesi", és la fórmula utilitzada per apartar el bisbe.

El setembre passat, el Vaticà ja va enviar a la diòcesi alemanya de Limburg el cardenal italià Giovanni Lajolo perquè investigués les reformes de la residència del bisbe Tebartz-van Elst.

L'escàndol va explotar després que els mitjans de comunicació alemanys denunciessin el luxós estil de vida del prelat i que les obres de la seva nova residència episcopal ascendien a 40 milions d'euros, malgrat haver anunciat inicialment que només eren 5,5 milions d'euros.

Al Vaticà amb Ryanair

Poc després, el prelat de Limburg va volar fins a Roma amb l'aerolínia de baix cost Ryanair –segons el diari 'Bild'– per donar explicacions per l'elevat cost de la reforma de la seva residència. "El bisbe està trist per la dimensió que ha pres el cas i lamenta el patiment originat a molts fidels", va assegurar a principis d'octubre el bisbat de Limburg en un comunicat, que apuntava també: "Només el Papa té a les seves mans prendre una decisió sobre el futur del bisbe". I la decisió ha arribat al cap de molt poc.

stats