Xile
Internacional 08/12/2010

81 morts per l'incendi d'una presó

Aquí podeu veure un vídeo dels fets a la presó de San Miguel on un incendi ha deixat 81 morts i 14 ferits

Agències
1 min
Imatge de l'incendi de la presó de 'San Miguel' de Xile

Santiago de XileAquest incendi es converteix en l'accident més important que es produeix en el sistema penitenciari del país. Les autoritats xilenes han dit que el foc s'ha iniciat durant una baralla entre dos dels reclusos en una de les cinc torres que formen l'edifici de la presó. El president xilè, Santiago Piñera, ha parlat d'una "tragèdia summament dolorosa" i ha reconegut que és possible que el número de morts augmenti. El president xilè ha lamentat "el tercer pitjor incendi" que ha patit mai Xile.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No podem continuar vivint amb un sistema penitenciari que és absolutament inhumà", ha dit Piñera, referint-se a la sobreocupació de les presons xilenes. "Accelerarem el procés per assegurar que el nostre país té un sistema humà, amb les presons dignes que corresponen a un país civilitzat", ha afegit Santiago Piñera.

Els mitjans de comunicació locals han informat que la presó de San Miguel albergava 1.996 reclusos, tot i que només té capacitat per a un miler persones.

Els membres de la família dels reclusos han intentat entrar a la presó per rescatar els seus familiars, però s'han hagut de quedar a l'exterior de l'edifici. Alguns familiars han llançat ampolles i objectes contra la policia en senyal de desesperació, mentre esperen que es faci del tot oficial la llista completa de supervivents.

stats