Publicitat
Publicitat

Xina

La Xina abolirà l'extirpació d'òrgans dels presos executats

Pequín demana de 3 a 5 anys per acabar amb aquesta pràctica. L'executiu xinès no ha donat arguments ètics, sinó mèdics: el nivell d'infeccions bacterianes als òrgans dels presos executats és massa alt

La Xina va anunciar aquest dijous que es dóna de tres a cinc anys de marge per acabar amb l'extirpació d'òrgans dels presoners executats, tal com publica 'The New York Times' en un reportatge de Keith Bradsher. És un primer pas per posar fi a una de les pràctiques més fosques del règim xinès, criticada per les organitzacions de drets humans.

Diversos mitjans oficials –en el que semblava un moviment coordinat– van publicar tot un ventall d'articles on s'expliquen els beneficis de les donacions voluntàries d'òrgans. Tots citaven també unes declaracions del viceministre de Salut, Huang Jiefu, que el dia abans havia explicat en una conferència a la ciutat de Hangzhou que el govern xinès té "la voluntat d'abolir" el trasplantament d'òrgans dels presoners executats. Huang no va utilitzar, però, cap argument ètic per explicar aquest canvi de posició, sinó únicament mèdic. Segons el responsable de Salut, el nivell de fongs i d'infeccions bacterianes que hi ha als òrgans dels presos executats és massa alt.

Podeu llegir l' article complet a l'ARA PREMIUM.

Etiquetes

Més continguts de