Internacional 25/08/2018

Detingut a Moscou l'opositor rus Alexei Navalni

El polític crític amb Putin està preparant més protestes per a les eleccions municipals i regionals

Efe
1 min
Els agents de la policia antidisturbis russa detenen el líder de l'oposició, Aleksei Navalni, durant una manifestació no autoritzada contra Putin

MoscouEl líder opositor rus Alexeis Navalni ha sigut detingut aquest dissabte a Moscou i és en una de les comissaries de la ciutat, segons ha informat la seva portaveu, que ha indicat que per ara es desconeix el motiu de la detenció. "Fa dues hores Navalni ha sigut detingut a la porta de casa seva", ha escrit a Twitter la representant del polític, Kira Yarmish.

La portaveu de Navalni ha afegit que els agents li han requisat el telèfon mòbil i que "no diuen per què l'han detingut". Al maig, el conegut opositor rus va ser condemnat a 30 dies de presó per haver organitzat una manifestació no autoritzada contra la investidura del president del país, Vladímir Putin, reelegit per a un nou mandat el març passat.

La protesta, sota el lema "No és el nostre tsar!" –en referència al líder del Kremlin– es va fer dos dies abans de la investidura de Putin i es va saldar amb més de 1.500 detinguts a Moscou, Sant Petersburg i altres ciutats russes.

Navalni ja havia sigut detingut a finals de gener d'aquest any en una manifestació a favor del boicot electoral, i també el passat mes de febrer. Per al pròxim 9 de setembre, dia de les eleccions municipals i regionals a Rússia, l'opositor ha convocat una altra protesta a desenes de ciutats contra la reforma de les pensions promoguda pel govern, que, segons les enquestes, rebutja gairebé el 90% de la població russa.

stats