Internacional 23/01/2012

Espanya serà un dels més "sacrificats" per complir amb el veto al petroli iranià

L'embargament europeu al cru iranià es vota aquest dilluns. L'executiu espanyol s'alinea amb Europa tot i ser un gran importador de petroli procedent d'aquest mercat

Efe
1 min

Brussel·lesEl ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha refermat el compromís amb Europa en la mesura d'embargar el petroli procedent de l'Iran, tot i reconèixer que Espanya serà un dels estats que més "se sacrificarà", ja que actualment importa un 12% del cru que consumeix del país persa.

"Entenem que la seguretat de la zona és prioritària i, per tant, estem disposats a fer aquest sacrifici per aconseguir la unanimitat a Europa", ha dit en arribar a la reunió de ministres europeus on s'ha d'aprovar el veto.

El cap de la diplomàcia espanyola ha subratllat que serà clau acordar un període d'exempció que permeti executar els contractes que ara estan vigents amb l'Iran. García-Margallo ha dit que un termini òptim serien seis mesos.

Fonts diplomàtiques han confirmant que hi haurà unanimitat dels 27 estats membres en aquesta decisió, que es vota avui a Brussel·les en la trobada de ministres d'Exteriors.

stats