IRLANDA

Eleccions legislatives

Irlanda escull un nou govern condicionat per les pautes estrictes del rescat financer

El primer ministre irlandès, Brian Cowen, s'ha vist obligat a avançar les eleccions més de dos anys. Les enquestes apunten que els guanyadors seran democratacristians del Fine Gael (Família Irlandesa) i laboristes.

Tres milions d'irlandesos estan convocats avui a les urnes per celebrar eleccions legislatives. Els comicis d'avui estan marcats per la profunditat de la crisi del país i el rescat que van establir la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. Els deutes del govern irlandès han obligat als conservadors del Fianna Fáil (Soldats del Destí) a avançar la convocatòria dos anys (els mandats són de cinc).

Les eleccions s'han avançat encara més del que s'esperava. El primer ministre, Brian Cowen, preveia aprovar primer els pressupostos del 2011 i fer les eleccions l'11 de març. Però l'amenaça dels democratacristians del Fine Gael (Família Irlandesa) d'una moció de censura i la pressió generalitzada van fer descavalcar del govern la crossa dels Verds, i Cowen es va veure abocat a precipitar encara més els comicis i també anunciar que deixa la política.

Més continguts de