Un evacuat nord-americà dona positiu en coronavirus després de ser donat d'alta per error

L'home va arribar de la Xina la setmana passada i les primeres proves van descartar el contagi

El primer evacuat nord-americà que dona positiu en el test de coronavirus havia estat donat d'alta per error diumenge de l'hospital San Diego Health de la Universitat de Califòrnia, després que una prova inicial digués que no estava infectat.

L'home, que havia estat evacuat de Wuhan, la ciutat a l'epicentre de l'emergència global pel coronavirus, va aterrar la setmana passada a l'Estació Aèria del Cos de Marines de Miramar, a Califòrnia, en un vol del departament d'Estat dels EUA. Ell i tres evacuats més van ser ingressats immediatament a l'hospital de San Diego perquè mostraven possibles símptomes del coronavirus.

Un primer test va determinar que cap dels quatre homes estava infectat, de manera que diumenge van ser donats d'alta i traslladats al centre de quarantena federal de Miramar, on havien de passar 14 dies confinats, el temps d'incubació de la malaltia. Però aquest dilluns un segon test va revelar que un dels quatre sí que va donar positiu per coronavirus.

"El pacient positiu confirmat ha estat retornat a l'hospital San Diego Health per posar-lo en observació i aïllament fins que el Centre de Control de Malalties autoritzi el seu alliberament", ha informat l'hospital en un comunicat. Una segona persona del centre de quarantena va ser ingressada dilluns a la tarda a l'hospital per fer-li noves proves. Tots dos "es troben bé i tenen símptomes mínims", segons l'hospital.

Aquest nou cas positiu en coronavirus és el número 13 que es detecta als Estats Units, 7 dels quals són a Califòrnia. 11 d'aquests casos són de persones que havien viatjat recentment a Wuhan, a la Xina, mentre que els altres dos són contagis que s'han produït en territori nord-americà.