Publicitat
Publicitat

Canvi de règim a Líbia

Avui fa 42 anys del cop d'estat que el va portar al poder

Gaddafi sol·licita asil a Algèria, que li nega l'entrada al país

Segons el diari local El Watan, el líder libi va intentar contactar telefònicament amb Bouteflika des de la ciutat fronterera de Ghadames, però el president algerià no ha contestat

Muammar al-Gaddafi hauria fet diversos intents infructuosos per negociar la seva fugida de Líbia amb direcció a Algèria. Segons el diari algerià El Watan, el líder libi derrocat es trobaria actualment a la ciutat líbia de Ghadames, a la frontera amb Algèria, des d'on hauria trucat en diverses ocasions amb el president d'aquest país, Abdelaziz Bouteflika, que no ha contestat les seves trucades. L'objectiu de Gaddafi, que va accedir al poder mitjançant un cop d'estat aquest dijous fa exactament 42 anys, seria negociar la seva entrada a territori algerià per sol·licitar-hi asil.

Fonts de la presidència algeriana han revelat al mitjà que "Gaddafi ha intentat parlar per telèfon amb el president Bouteflika, que ha refusat la comunicació". El diari afegeix que "un conseller del president s'ha excusat amb el líder libi, assegurant que el president estava absent ocupat pels darrers esdeveniments ocorreguts en el territori nacional" algerià, en referència als recents atemptats terroristes a la base militar de Cherchell. La mateixa font destaca que Gaddafi i els seus emissaris ha provat de parlar amb Bouteflika en diverses ocasions, però afegeix: "La posició algeriana és clara i neutral, i rebutgem implicar-nos en els afers interns libis".

En aquest sentit, assegurava la font al mateix diari, l'entrada fa pocs dies de la dona i tres filles de Gaddafi a territori algerià es va produir "d'acord amb membres del Consell Nacional de Transició libi (CNT)". "Sense l'ajuda i el consentiment del mateix CNT, la família Gaddafi no hauria arribat mai a la frontera", continua.

Més continguts de