Internacional 12/04/2017

Moscou veu "absurd" deixar de donar suport a Al-Assad

Els caps de la diplomàcia rus i nord-americà es reuneixen per polir diferències sobre el futur del règim sirià

Ara
2 min
Lavrov, a la dreta, camina al costat del seu homòleg nord-americà, Rex Tillerson.

BarcelonaEl Kremlin ha titllat avui d'"absurd" deixar de donar suport al president sirià, Baixar al-Assad, com li exigeixen els Estats Units, perquè seria renunciar a la lluita contra l'Estat Islàmic (EI) i altres grups terroristes que actuen al país àrab.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ens sembla curt de mires plantejar la necessitat de distanciar-se d'Al-Assad sense recordar els dos objectius principals", que són la lluita contra el terrorisme i l'arranjament polític de la crisi siriana, ha dit als periodistes el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

Ultimàtum nord-americà al Kremlin

Al-Assad és el "dirigent legítim de Síria", ha subratllat, "i l'exèrcit que comanda participa directament en la lluita contra els terroristes internacionals que ara mateix ocupen bona part del territori sirià, mentre que Rússia dona suport a aquesta lluita antiterrorista".

"En aquest context, plantejar que Rússia deixi de donar suport a Al-Assad i als seus esforços en la lluita contra l'EI sembla absurd", ha afegit el portaveu del Kremlin.

Peskov no ha descartat, a més, que el president rus, Vladímir Putin, rebi aquest dimecres el secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, reunit ara mateix a Moscou amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov.

"Hi ha aquesta possibilitat. Ara mateix tenen lloc les converses" entre Lavrov i Tillerson, "i si ells consideren oportú informar el cap de l'Estat dels resultats d'aquestes negociacions" la trobada tindrà lloc, ha precisat. A l'inici de la reunió entre Lavrov i Tillerson, el cap de la diplomàcia russa va dir al seu col·lega que els EUA no han de posar Rússia "en la falsa disjuntiva" d'estar amb o contra Washington.

Tillerson ha arribat a Moscou amb un ultimàtum al Kremlin perquè deixi de donar suport al règim d'Al-Assad, a qui el president dels EUA, Donald Trump, va titllar d'"animal" en una entrevista a la cadena nord-americana Fox.

stats