Publicitat
Publicitat

La porta mal tancada d'un furgó de seguretat deixa una pluja de milions a Hong Kong

Quan ha arribat la policia, desenes de persones ja recollien els bitllets. Només ha pogut recuperar una tercera part dels 1,5 milions d'euros perduts

Els habitants de Hong Kong s'han trobat aquest dijous amb un inusitat regal de Nadal: milers de bitllets caient del cel. El motiu: la porta mal tancada d'un furgó de seguretat, que s'ha obert en travessar un pont i ha deixat anar part de la càrrega. El furgó de la companyia de seguretat britànica G4S, especialitzada en transport de diners, portava milions de dòlars, dels quals han "desaparegut" almenys l'equivalent a milió i mig d'euros

Immediatament després que el vehicle escampés per la calçada milers de bitllets la policia s'ha presentat al lloc dels fets. Però ja aleshores desenes de conductors i vianants s'afanyaven a recollir bitllets. Poc han pogut fer els agents per dissuadir la multitud. En un començament, només els ocupants d'un vehicle s'han aturat a agafar els bitllets, però en veure'ls més persones s'han animat.

La policia no ha practicat detencions i les autoritats s'han limitat a demanar als que s'havien endut els bitllets que els tornessin al més aviat possible, i els han advertit que, en cas contrari, podrien ser considerats autors d'un robatori.

Alguns dels conductors i vianants a la zona han fet cas d'aquests advertiments, però no tots. Només 13 persones han tornat els diners que havien recollit, amb la qual cosa s'han recuperat 4,8 milions de dòlars de Hong Kong del total de 15 milions perduts.

El furgó, en què viatjaven tres vigilants, no s'ha aturat després de l'incident, i ha continuat el seu recorregut fins a la seu de la companyia, situada a uns 14 quilòmetres del lloc on els ciutadans de Hong Kong han viscut aquesta peculiar "pluja" de diners.

Més continguts de