El xeic àrab que podria ser un nen desaparegut a Itàlia el 1977

La mare de Mauro Romano assegura haver-lo reconegut en una foto del milionari Mohammed Al Habtoor

Mar Bermúdez i Jiménez
3 min
Mohammed K Al Habtoor

BarcelonaDues cicatrius. Dues marques que retornen l'esperança que Mauro Romano, el nen de sis anys desaparegut el 1977 a Recale, un poble de Salento, al sud d'Itàlia, estigui viu. Si es confirma la història, avui Mauro és el xeic Mohammed Al Habtoor, de 52 anys i fill del magnat Khalaf Al Habtoor, un dels homes més rics dels Emirats Àrabs Units. Només una prova d'ADN podria aclarir si efectivament es tracta de la mateixa persona, però per ara l'emir s'ha negat a fer-la. Tot i això, la família de Mauro volarà aviat a Dubai per intentar aconseguir la prova.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cas, que fa 44 anys que està obert, s'ha reactivat després que la mare del petit, Bianca Colaianni, reconegués dues cicatrius en una fotografia del xeic, "una a la cella i l'altra a la mà dreta". Bianca Colaianni i el seu marit, Natale Romano, mai no han parat de buscar el seu fill. "Aquests són només alguns dels detalls en comú entre Mauro i aquest home; no poden ser només casualitats", ha assegurat la mare. La família ha demanat comparar els dos ADN per aclarir tots els dubtes, però des dels Emirats Àrabs la negativa ha estat contundent. "Ens hem trobat amb una paret. Demanem que les autoritats assumeixin la qüestió", ha demanat Colaianni, que ha afegit: "Esperàvem almenys una trucada reconfortant o, fins i tot, que ens diguessin que ens equivoquem. Però res".

El cas de la desaparició de Mauro

Segons les investigacions publicades al mitjà La Stampa, el segrest de Mauro es va produir l'any 1977 quan el petit tenia sis anys mentre estava jugant amb altres nens a la Via Immacolata. Els pares del menor havien marxat i el nen va quedar sota supervisió dels avis. Hauria estat aleshores, i sempre segons aquesta versió, quan el barber del poble i amic de la família, Vittorio Romanelli, hauria arribat en moto i se l'hauria endut.

Després de la desaparició, la família de Romano va començar a rebre trucades d'extorsió per part d'un altre presumpte segrestador, Antonio Scala, demanant diners a canvi de recuperar el nen, uns fets que van portar a la seva detenció. Scala va revelar que el menor era en una casa a Castelfore, un poble proper on Romanelli tenia una propietat que hauria visitat amb dos homes el dia del segrest. Durant les investigacions, la policia va trobar cloroform i cotó, elements que podrien haver servit per endur-se la criatura.

Els pares del Mauro mai han perdut l'esperança i fa 44 anys que busquen el seu fill amb la confiança que obtindran alguna resposta. Durant molts anys la mare va anar recopilant dades i pistes en una llibreta, però el 2015, en un robatori a casa seva, els lladres es van endur el fruit de la seva investigació. No va ser fins al 2020 que va trobar una nova pista. 

Angelo Salvatore, un mafiós detingut en una presó italiana, va escriure a la família assegurant que coneixia la persona que hauria segrestat al petit. "Molta gent del poble ho sap i no diu res; crec que és el moment de dir el que cal dir i capgirar la volta a la història", va dir. Salvatore va revelar que el nen hauria estat venut a una família dels Emirats Àrabs Units i que avui seria un dels homes més rics del món, fill d'un dels magnats amb més fortuna calculada en milers de milions de dòlars. Aquestes declaracions, juntament amb la identificació de les cicatrius del Mauro en la foto de Mohammed Al Habtoor per part de Bianca Colaianni, és el que ha empès a reobrir el cas. Amb tot, fins que no s'obtinguin les proves d'ADN no es podrà treure l'aigua clara dels fets.

stats