Forcadell: "Estic sent jutjada per ser qui soc i no pels meus actes"

L’expresidenta del Parlament denuncia la voluntat d’incriminar-la amb falsos testimonis

"Diuen que soc jutjada com a presidenta del Parlament, però la meva conducta va ser exactament la mateixa que la dels meus companys de mesa. Per això afirmo que soc jutjada per la meva trajectòria política, per ser qui soc i no pels meus actes ni pels meus fets". L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha fet servir el seu últim torn de paraula al Tribunal Suprem per denunciar la voluntat d’incriminar-la en la presumpta rebel·lió atorgant-li "funcions que no tenia" a la cambra catalana, "sense proves i amb falsos testimonis".

L'expresidenta del Parlament és acusada de rebel·lió per la Fiscalia, que li demana 17 anys de presó, i per sedició per l'Advocacia de l'Estat, que rebaixa la pena a 10 anys. També per desobediència, l'únic delicte del qual s'acusa la resta dels membres sobiranistes que l'acompanyaven a la mesa del Parlament la legislatura passada. De fet, el greuge comparatiu entre Forcadell, d'una banda, i Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, d'una altra, ha estat especialment destacada per l'expresidenta de la cambra: "Tal com han demostrat les proves documentals i testificals, la meva conducta ha sigut exactament la mateixa que la dels meus companys de mesa".

Forcadell defensa que la DUI no va tenir "cap transcendència jurídica"

Forcadell és en presó preventiva des d el 23 de març del 2018 –ja hi havia passat la nit del 2 de novembre del 2017–. "Després de 447 dies de presó injusta i després de 4 mesos de judici, en què hem vist proves i escoltat testimonis, resulta totalment incomprensible que se m'acusi de rebel·lió", ha lamentat.

"Durant aquest judici s’ha realitzat un extraordinari esforç per visibilitzar el meu nom, per diferenciar-me de la resta de la mesa, per incriminar-me amb falsos testimonis i sense cap prova", ha continuat. "En les conclusions, la Fiscalia diu que vaig ser presidenta de l'ANC des del 2011, tot i que hi vaig entrar l'abril del 2012; manté que vaig fer un tuit adreçat als Mossos quan no el van saber ni trobar perquè no existeix; manté que vaig fer crides a ocupar els col·legis quan és fals perquè no en vaig fer cap; i fins i tot el tinent Baena em va intenta situar en una reunió policial i després va dir que era un lapsus. Quina casualitat que l'únic lapsus el cometés amb mi", ha descrit.

La mesa del Parlament no pot ser un òrgan censor

Forcadell ha conclòs el seu últim torn de paraula reivindicant la seva feina al capdavant del Parlament. "He defensat que la paraula sigui lliure", ha remarcat tot negant les acusacions d'haver vulnerat els drets de la minoria. "No podem convertir la mesa del Parlament en un òrgan censor, que decideixi de què es pot parlar i de què no. La censura no ha d'entrar al Parlament", ha indicat tot rebutjant també les acusacions de desobediència que pesen sobre ella.

L'expresidenta de la cambra ha apel·lat a la inviolabilitat parlamentària, que permet que "els diputats puguin actuar i parlar lliurement", i l'ha definit com "la base de la separació de poders". Ara, retirada de la política, confia en sortir en llibertat condicional mentre espera la sentència.

Més continguts de