"El Govern no va efectuar cap declaració d'independència": Melero, en 10 frases

L'advocat de Joaquim Forn manté que no hi havia cap "concert" entre el Govern i els Mossos

1. Sobre les referències de la Fiscalia al nazisme: "En aquest judici, la mera menció dels nazis pot contaminar la percepció que se'n tingui [...] Aquesta relació als fets més sagnants de la història europea no pot contaminar el debat"

2. "El que no es pot fer és banalitzar el conflicte de violència [...] És una falta de respecte als morts dels més sagnants pronunciaments militars"3. "El Govern no tenia capacitat per imposar per la força cap marc normatiu [...] Va fer tot el possible per cedir aquell poder, per abandonar-lo i posar-lo a la disposició de l'Estat el 27-O sense la més mínima resistència"4. "Els policies [espanyols] van patir d'un gravíssim dèficit d'organització que va ser pretès i buscat. Des del minut zero, el dia 6 de setembre [...] es va intentar organitzar una aparença de coordinació amb la policia autonòmica amb l'objectiu d'actuar de manera unilateral al servei d'un [...] propòsit polític: que es veiés que allò no era un referèndum homologable"5. "Els ciutadans que van anar a votar l'1-O no estaven exercint un dret fonamental, però no estaven fent res il·lícit"6. "Cedeixo aquesta trinxera: el senyor Forn va desobeir el Tribunal Constitucional [...] La trinxera de la desobediència la cedeixo amb gust [...] Considero que tot el plantejament relatiu a la desobediència en aquest judici ha estat un cos estrany i disfuncional"7. "El Govern no va efectuar cap declaració d'independència, diguin el que diguin ells"8. "No existia el més mínim concert entre el Govern i els Mossos més enllà del que és purament operatiu" 9. Sobre el 20-S: "Crec que es van produir delictes de desordres públics [...] I hi va haver algun dels actes concrets, per bé que minoritaris, de resistència a l'autoritat"

10. "Cap cos policial va complir l'ordre judicial l'1-O. Des del punt de vista policial, el compliment judicial va ser un fracàs"