Microsites  /  Judici al Procés 29/05/2019

La Fiscalia manté l'acusació per rebel·lió i l'Advocacia de l'Estat la de sedició

Vox retira l'acusació d'organització criminal i malversació a Santi Vila

Ot Serra / Montse Riart
1 min

Madrid / BarcelonaSense sorpreses. Després de quatre mesos de judici, la Fiscalia ha mantingut l'acusació per rebel·lió contra els acusats del judici al Procés i l'Advocacia de l'Estat es referma també en l'acusació per sedició. Un cop acabada l'exhibició dels vídeos en la fase documental del judici, les acusacions han elevat a definitives les seves conclusions, mantenint la mateixa posició que tenien el primer dia del judici.

L'única sorpresa ha sigut la de l'acusació popular, exercida per Vox, que ha retirat l'acusació per organització criminal i malversació a l'exconseller Santi Vila, tot i que el continua acusant de desobediència.

La Fiscalia manté la petició de 25 anys de presó per a Oriol Junqueras, 17 per a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell, 16 per a la resta d'exmembres del Govern i 7 per als tres exconsellers acusats únicament de malversació, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. L'Advocacia de l'Estat demanava 12 anys de presó per a Junqueras, 10 per a Forcadell i onze i mig per a la resta d'exmembres del Govern processats per sedició, excepte Borràs, Mundó i Vila, per a qui sol·licita 7 anys de presó.

Tercer grau

En la seva exposició, el fiscal també ha recordat al tribunal que l'article 36.2 del Codi Penal estableix unes mesures penitenciàries més rígides en el cas dels delictes més greus. Per exemple, que la concessió del tercer grau penitenciari, que permet als interns que compleixen condemna anar a dormir únicament a la presó els dies laborables i passar el cap de setmana a casa, no es concedeixi fins que s'hagi complert la meitat de la condemna.

Conclusions definitives Fiscalia
stats