Pep Guardiola posa veu al Tsunami: "La lluita no-violenta no s'aturarà fins que s'acabi la repressió"

El missatge en anglès s'ha transmès a través de la BBC, France Press i TV3

Ara
1 min

BarcelonaSegueix l'última hora de les reaccions a la sentència del Procés

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha estat l'encarregat de posar veu al Tsunami Democràtic en un missatge que, al vespre, han transmès TV3, la cadena de televisió britànica BBC i l'agència France Press. "La lluita no-violenta no s'aturarà fins que s'acabi la repressió i [a l'Estat] es respecti el dret a l'autodeterminació com al Quebec o a Escòcia", ha expressat.

"La sentència és un atac directe als drets humans, incloent-hi el dret de reunió, manifestació, llibertat d'expressió i a un judici just", ha apuntat l'exentrenador del Barça, que també ha fet una crida a la comunitat internacional perquè es posicioni "clarament" a favor de la resolució del conflicte basada "en el diàleg i el respecte".

"Espanya viu una deriva autoritària sota la qual aplica la llei antiterrorista per criminalitzar la dissidència i, fins i tot, per perseguir artistes que exerceixen la llibertat d'expressió", ha subratllat, tot lamentant que "ni el govern de Pedro Sánchez ni cap govern espanyol ha tingut la valentia d'afrontar aquest conflicte a través del diàleg, sinó que han optat per la repressió".

Guardiola ha remarcat, a més, que "l'independentisme és un moviment transversal i de base, inclusiu i amb una llarga història basada en la voluntat d'autogovern dels catalans". "Ni xenòfob, ni egoista: és un moviment que fomenta la seva força en el reconeixement del pluralisme i la diversitat", ha apuntat en un missatge íntegrament en anglès.

stats