Microsites 14/10/2019

Sindicats i entitats preparen una manifestació per al 26 d'octubre en contra de la sentència

Més d'un centenar d'associacions s'han aplegat aquest matí a la plaça de Sant Jaume

Cesc Maideu
1 min
Sindicats i entitats preparen una manifestació pel 26 d'octubre

BarcelonaMés d'un centenar d'entitats i sindicats s'han concentrat aquest matí en un acte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la sentència de l'1-O. Una fotografia que, segons fonts consultades per l'ARA, pretenen traslladar al dissabte 26 d'octubre en una gran manifestació a la capital catalana per protestar contra el veredicte del Tribunal Suprem. Entre les associacions que han participat en l'acte i que pretenen tornar a reunir-se per preparar la concentració del dia 26 d'octubre hi ha Òmnium, CCOO, Intersindical-CSC, En Peu de Pau, UGT, SOS Racisme, UFEC, USOC, Stop Mare Mortum, Plataforma per la Llengua i SEPC.

Les associacions han mostrat el seu "desacord" amb la sentència i han llegit un manifest titulat "Pels drets i les llibertats". Dues portaveus anònimes han defensat "els valors de la pau i la llibertat" com a ideals dels firmants i han rebutjat "la judicialització de la política" que s'està produint. També han destacat "el retrocés qualitatiu" que està patint la democràcia espanyola, així com la necessitat urgent de "crear consensos amplis a la societat" per fer front als reptes que venen.

En l'acte, personalitats com Camil Ros, secretari general de la UGT, o Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, també han reclamat més “solucions polítiques, més respecte, més drets i més llibertats”. L’acte ha acabat amb un cant a cappella d'Els segadors.

stats