Microsites 25/02/2019

Torrent informa el Suprem que la seva declaració coincideix amb un ple

El president del Parlament espera que l'alt tribunal el citi més tard

A.m. / M.f.
2 min
Roger Torrent en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl judici de l'1-O està afectant també l'activitat parlamentària. Després d'haver ajornat el ple de la setmana passada fins a aquesta perquè no coincidís amb la vaga general del 21 de febrer en protesta per la causa contra el Procés, la sessió de dimecres torna a trobar-se un entrebanc: la declaració del president de la cambra catalana, Roger Torrent, prevista per dimecres, coincideix amb la sessió parlamentària.

Segons confirmen fonts del seu entorn, Torrent n'ha informat el Tribunal Suprem perquè el citi més tard del previst, de manera que la declaració no coincideixi amb el ple de dimecres i dijous. Ajornar el ple no està sobre la taula, sigui quina sigui la resposta del Suprem (que arribarà demà, segons fonts del tribunal). La junta de portaveus n'ha mantingut la convocatòria.

La setmana passada l'oposició va ser dura contra Torrent (especialment els diputats de Ciutadans, que es van fotografiar a l'hemicicle buit) per haver ajornat la sessió parlamentària. A banda d'aquest, hi ha un altre ple previst al calendari per al 6 i 7 de març i, per tant, si s'ajorna el pròxim ple també caldrà ajornar aquest.

Comissió sobre la monarquia

D'altra banda, la junta de portaveus ha decidit també diversos punts de l'ordre del dia de cara al ple del 6 i 7 de març, entre els quals hi ha la votació de la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia, impulsada pels independentistes i els comuns davant l'oposició de la resta de grups. El PSC va portar la iniciativa al Tribunal Constitucional mitjançant un recurs d'empara al considerar que la cambra no ha de debatre un assumpte sobre el qual no té competències.

Finalment, la mesa del Parlament ha debatut avui la nova ubicació d'Elisenda Alamany, que passarà a ser diputada no adscrita. De moment, fins al ple del 6 i 7 de març se li donarà una ubicació provisional a la cambra. La diputada comptarà amb entre trenta segons i dos minuts per fer intervencions a la cambra.

stats