Mèdia 31/10/2019

L'ARA porta Alan Rusbridger, el mític exdirector de 'The Guardian', a Barcelona el 28 de novembre

El periodista conversarà amb el públic al Caixaforum en una xerrada coorganitzada per Blanquerna-URL

Ara
1 min
Alan Rusbridfer: "Les xarxes socials són com una mena de mercat civil d’informació on, de fet,  pots comprar la veritat que més et convingui"

BarcelonaAlan Rusbridger ve a Barcelona. L'home que va destapar els escàndols de Wikileaks amb Julian Assange com a aliat, que va denunciar les maniobres dels serveis d'intel·ligència dels EUA, que va lluitar contra els poderosos als tribunals per protegir la independència del periodisme, que es va enfrontar al magnat de la comunicació Rupert Murdoch acusant-lo d'espionatge... pronunciarà la conferència "Breaking News: la crisi de confiança en el periodisme" el 28 de novembre (16 h) al CaixaForum sobre el futur del periodisme en un entorn polític cada vegada més polaritzat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

¿Quin impacte té internet a les nostres ments? ¿Quines fortaleses calen per enfrontar-se als abusos de poder des d'una redacció de diari i sortir-se'n? ¿Els ciutadans són conscients de la dramàtica necessitat de trobar un model de futur per al periodisme? ¿Quin impacte tenen els diferents tipus de fake news en el nostre vot? ¿Com podem protegir els alertadors (whistleblowers) que, posant-se a si mateixos en perill, denuncien la corrupció? ¿És possible aturar la seducció emotiva dels populismes?

Rusbridger, actualment director del college Lady Margaret Hall de la Universitat d'Oxford, dialogarà amb la directora de l'ARA, Esther Vera, i amb els assistents sobre aquestes i altres qüestions imprescindibles per a la configuració d'un esperit crític sobre el món que ve.

La conferència està organitzada per l'ARA i Blanquerna-URL en el marc del 9è aniversari del diari.

stats