tecnologia
Mèdia 20/04/2011

Apple presenta avui el resultat trimestral del llançament de l'iPad 2

Els analistes estimen que la companyia anunciarà uns ingressos de 23.260 milions de dòlars amb un benefici per acció de 5,38 dòlars, per sobre de les previsions realitzades per Apple de 22.000 milions i 4,9 dòlars per títol

Redacció / Efe
2 min
iPad 2

BarcelonaL'empresa tecnològica Apple presentarà avui els resultats dels seus comptes per al període comprès entre gener i març del 2011, el segon trimestre del seu any fiscal, marcades per una major distribució de l'iPhone als EUA i el llançament de l'iPad 2.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els analistes estimen que la companyia anunciarà uns ingressos de 23.260 milions de dòlars amb un benefici per acció de 5,38 dòlars, per sobre de les previsions realitzades per Apple de 22.000 milions i 4,9 dòlars per títol.

Els experts apunten com a prinicpal protagonista dels guanys aconseguits aquests darrers 3 mesos l'smartphone de la mateixa marca, el popular iPhone, després de trencar el monopoli de distribució als Estats Units signat per Apple amb l'operadora AT & T el 2007.

El dispositiu va debutar el 10 de febrer a Verizon, una de les grans companyies de telecomunicacions del país, amb una projecció de vendes d'entre 10 i 12 milions d'unitats el 2011.

En termes globals, es calcula que Apple podria haver comercialitzat més de 18 milions d'iPhones entre gener i març, molt per sobre dels 16 milions venuts l'últim trimestre del 2010.

L'anunci dels resultats, que tindrà lloc a partir de les 14.00 hora local de la costa oest d'EUA (00.00 GMT del dijous), servirà també per conèixer les primeres xifres oficials de venda de l'iPad 2, que va sortir al mercat el passat 11 de març i es va esgotar en poques hores.

S'estima que Apple hauria posat a la venda al voltant de 5,5 milions dels seus tablets al març, una quantitat que passaria el registre de la primera versió, que va trigar 28 dies a superar el milió d'unitats venudes.

La xifra d'iPads totals (iPad 1 i iPad 2) comercialitzats entre gener i març no seria de rècord i rondaria els 7 milions, un nombre semblant al de l'últim trimestre del 2010 (7.330.000).

El ritme de vendes de l'iPad 2 es va veure afectat per l'escassetat de subministrament d'aquests nous aparells, pels que s'ha registrat un retard de comandes d'entre 2 i 3 setmanes, i que van debutar el 25 març fora dels Estats Units.

Un altre dels productes estrella d'Apple, els ordinadors Mac, hauria experimentat un creixement de les seves vendes de prop d'un 30% durant el primer trimestre del 2011, segons les estimacions.

És d'esperar que les vendes dels populars iPod continuïn en descens, tal com va passar en trimestres anteriors, degut a la preferència que els usuaris han mostrat per l'iPhone.

La cita financera d'avui farà que es torni a parlar de l'estat de salut del conseller delegat de la companyia, Steve Jobs, que està de baixa mèdica des del gener, malgrat que se'l va poder veure puntualment a l'esdeveniment de llançament de l'iPad 2, celebrat el 2 de març a San Francisco.

stats