Mèdia23/09/2020

L'ús de pantalles va superar les nou hores diàries durant el confinament

Fer un ús moderat de la tecnologia incrementa la sensació de benestar, segons un estudi

Ara

BarcelonaDurant el confinament a causa del coronavirus, el temps mitjà que cada persona s'ha passat davant d'una pantalla s'ha situat en 9 hores i 16 minuts cada dia. Ho indica un estudi de la Universitat de Navarra, publicat per l'Observatori Social La Caixa i basat en més de 9.000 enquestes elaborades a Espanya i deu països llatinoamericans entre el 29 de març i el 20 de juny. Més del 70% dels enquestats asseguren que el temps que van dedicar a les pantalles es va incrementar molt o bastant mentre van estar confinats.

Inscriu-te a la newsletter Basades en fets realsTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'estudi també indica que, del total de temps destinat a les pantalles, els treballadors van dedicar 6 hores i 43 minuts a la feina. Els estudiants, per la seva banda, van fer servir les tecnologies per estudiar durant 4 hores i 52 minuts cada dia. Els altres usos que es van donar a les pantalles van ser la comunicació (amb 4 hores i 49 minuts), les xarxes socials (3 hores i 22 minuts), el consum de continguts audiovisuals (2 hores i 50 minuts) i els videojocs (2 hores i 11 minuts).

Cargando
No hay anuncios

L'estudi conclou, també, que un ús "moderat" de la tecnologia s'associa generalment a un nivell més alt de benestar personal. Així, les persones que van dedicar menys de dues hores diàries a les pantalles per a usos no professionals (o per estudiar) van declarar tenir un nivell alt de benestar amb més freqüència que les que hi van invertir més temps.