Estrena televisiva

'Heartstopper' s'enfronta ara a les dificultats de sortir de l'armari

La segona temporada de la sèrie, que s'estrena aquest dijous, portarà els protagonistes a una etapa més madura de l'amor

3 min
Un moment de la segona temporada de 'Heartstopper'

BarcelonaL'abril de l'any passat, Heartstopper va convertir-se en tot un fenomen entre la comunitat queer (va entrar al top 10 de Netflix en 54 països) i va servir per visibilitzar una realitat que molts seguidors de la sèrie no han pogut viure: l'amor correspost en l'adolescència entre persones LGTBIQ+. La història del Nick (Kit Connor) i el Charlie (Joe Locke) va robar el cor als espectadors per la tendresa i la lluminositat amb què estava explicada, i pocs mesos després de l'estrena Netflix ja en confirmava una segona i tercera entregues. Ara Heartstopper torna a la plataforma amb una segona temporada que reprèn la relació entre els dos adolescents i els enfronta a les dificultats de sortir de l'armari.

Basada en la saga de novel·les gràfiques homònimes d'Alice Oseman, la dramèdia reflectirà l'homofòbia que els protagonistes pateixen als passadissos de l'institut, en gran part propiciada pel Harry (Cormac Hyde-Corrin), un alumne ric i privilegiat. Al llarg dels vuit episodis, el Charlie també haurà d'aprendre a gestionar el vincle amb el seu ex, el Ben (Sebastian Croft), que li portarà alguns problemes. I el Nick veurà com no n'hi ha prou amb sortir una vegada de l'armari. Malgrat que a la primera temporada ja va confessar a la seva mare que és bisexual, s'adonarà que no tothom a qui ho reveli ho rebrà de la mateixa manera i que algunes reaccions poden ser molt negatives. Però la parella viurà sobretot moments bonics i memorables: viatjarà a París amb la classe i s'amararà de la llibertat de la capital francesa al descobrir que les parelles homosexuals demostren el seu amor al carrer sense pors.

Bona part dels personatges secundaris de la primera temporada repetiran en aquesta nova entrega. L'Elle (Yasmin Finney) i el Tao (William Gao) es trobaran amb la possibilitat que la seva relació vagi més enllà de l'amistat, però hauran de decidir què prefereixen fer: si arriscar-se a fer un pas més o quedar-se en l'espai de confort que fins ara han ocupat. La Tara (Corinna Brown) i la Darcy (Kizzy Edgell) veuran com cadascuna d'elles es troba en un punt diferent de l'enamorament i hauran d'acceptar que, quan hi ha sentiments pel mig, no es pot tenir tot calculat i controlat. Tot plegat amb la dificultat afegida de mantenir l'amistat entre el grup de joves mentre experimenten els alts i baixos dels enamoraments de l'adolescència.

La segona temporada de Heartstopper recuperarà el personatge de James McEwan (Bradley Riches) i li donarà una trama rellevant que Netflix manté en secret. Entre les noves incorporacions hi ha Leila Khan, que interpretarà Sahar Hadid, una antiga amiga de l'Imogen Heaney (Rhea Norwood) que reapareixerà durant el viatge a París. Jack Barton encarnarà David Nelson, el germà gran del Nick, i Nima Taleghani se sumarà al grup de professors de l'institut Truham, on assisteixen tots els protagonistes.

L'impacte en la vida dels actors

L'èxit de Heartstopper va transformar les vides dels seus protagonistes, Kit Connor i Joe Locke, que tot just tenen 19 anys. L'impacte va ser més gran en el cas de Kit Connor, que mantenia en la intimitat la seva identitat sexual. Després d'estrenar la sèrie, nombrosos fans van acusar-lo de queerbaiting i Connor es va veure obligat a explicar, a través de Twitter, que era bisexual. "No em pensava que milions de persones estarien interessades en la meva vida privada", assenyala l'actor en una entrevista al diari britànic The Guardian. Malgrat el malestar d'aquella experiència, ara tots dos celebren la popularitat de la sèrie i diuen que els ha fet millors: "Em sento més confiat en mi mateix, en qui soc i en tot el que puc fer. Tinc molt més orgull ara que abans", subratlla Connor.

stats