Mèdia 22/07/2021

“Ens tanquen”: el comiat amb queixa de Jesús Cintora a TVE

"Ens van treure d'un programa amb un govern, ens fan fora també amb un altre govern”, diu el presentador de 'Las cosas claras'

Valentina Neira
2 min
Jesús Cintora al seu darrer programa

Jesús Cintora s’ha acomiadat de Las cosas claras,  el programa de La 1 que presentava des del novembre de 2020, amb una crítica: "Ens van treure d'un programa amb un govern, ens fan fora també amb un altre govern”. Des del canvi de direcció de RTVE, la presidència de la qual ara ocupa José Manuel Pérez Tornero, s’està produint un canvi en la graella dels migdies en què es vol prioritzar l’entreteniment i deixar de banda els temes polítics que tractava Las cosas claras.  

El programa ha estat en el punt de mira des de bon començament, en gran part per haver estat la font de diverses polèmiques de la televisió pública. Aprofitant que els Jocs Olímpics de Tòquio comencen demà i se’n vol prioritzar la cobertura, aquest dijous ha estat l'última emissió de Las cosas claras amb Jesús Cintora al capdavant. Les paraules del presentador per obrir el programa han estat ben directes: “Bon dia, som a l’últim dia d’aquest programa, de Las cosas claras, a la pública. Gràcies per acompanyar-nos fins al final. Ens tanquen però seguirem explicant fins a l’últim moment el que passa, perquè sí, Aroca, ens tanquen”. I per si no havia quedat clar, ha reblat: “Ens acomiaden”. 

Hi ha agrupacions que han criticat els canvis, com Unides Podem, que considera inadequat que s’acabi el magazín tal com es coneixia. La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha elogiat el programa i Cintora i ha especulat sobre el canvi de rumb que està prenent la corporació: “Gràcies per la teva feina, per la pluralitat que aporta el teu programa a la radiotelevisió pública, i espero que no li passi a TVE el mateix que està passant a Telemadrid i que les decisions que es prenguin sigui perquè realment volem garantir un servei públic i no per motius ideològics o partidistes”.

Durant el mes d’agost, i fins al setembre, a la franja que ocupava a la graella de Televisió Espanyola s’emetrà una versió estiuenca de l’informatiu que presentarà la periodista Inés Paz. A l'acabar les vacances, Las cosas claras tindrà un nou conductor, Ion Aramendi, que va presentar The dancer en prime time i les cinc temporades d’El cazador, programa que previsiblement deixarà. La productora d’aquesta versió d’estiu i de la del setembre és LaCoproductora, que integra gran part de l’equip que produïa Las cosas claras.

stats