Crítica TV 19/06/2023

TV3 treu partit als fogons

2 min
Gessamí Caramés i Marc Ribas al plató de 'Cuines'

S’acosta Sant Joan. I abans de notar-ho amb el soroll dels petards al carrer, ho hem percebut en els múltiples espais de cuina que ens ofereix TV3 al llarg del dia. Dilluns al matí, al Tot es mou, l’Helena Garcia Melero ajudava l’Albert Lorenzo a preparar una coca de peres de Sant Joan. Al migdia, al Cuines, la Gessamí Caramés enfornava una coca de Sant Joan amb massapà i confitura de cireres. A mitja tarda, el Toni Massanès ens explicava, a la cuina del Planta baixa, com evitar les intoxicacions alimentàries davant d’una taula amb diferents aliments. I al vespre, a l’Està passant, la Maria Nicolau introduïa el Toni Soler en el món de la fruita confitada. Quartet gastronòmic en una mateixa jornada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A TV3 estan traient partit als fogons. 

Dilluns de la setmana passada, al Tot es mou ens preparaven un pa de pessic de fruita sense forn. Unes hores més tard, al Cuines, la Gessamí Caramés ens ensenyava a fer una pizza quatre formatges. Dimarts, també al Cuines, l’Arnau París enllestia, amb un pim-pam, un pollastre amb maionesa al curri i un cremós de gerds. Dimecres al Tot es mou, després d’entrevistar una nutricionista i de presentar un llibre de cuina al Mercat de la Concepció amb la participació de diversos xefs, la Maria Nicolau preparava a la cuina del plató un tàrtar i amanida de bonítol amb cireres. Al migdia, al Cuines, la Gessamí tornava amb uns macarrons vegetals a la cassola. I a la tarda, al Planta baixa, el Raül Balam ens ensenyava a fer un pollastre amb cireres. L’endemà, el dijous 15, al Tot es mou, la Teresa Carles preparava uns espaguetis de carbassó, i més, tard, al Cuines, l’Arnau París tornava amb un panini amb rovellons i, de postres, crema de xocolata blanca. El divendres 16, al Tot es mou, la Carme Ruscalleda ens ensenyava a treure partit a la fruita de temporada fent divulgació de com aprofitar-la també en les receptes salades, posant-ne en un entrant o dins d’un rostit. Unes hores més tard, al Cuines, la Gessamí tornava amb una recepta que també tenia la fruita de protagonista: taronges gelades amb ametlla garapinyada. I a la tarda, al Planta baixa, TV3 completava el triplet culinari celebrant el dia mundial de la tapa.

L’èxit d’audiència del Cuines i del Joc de cartes ha fet que tots els magazins incorporin les receptes com a reclam per als espectadors. Ha passat el mateix que amb la crònica de successos. L’èxit de Crims ha fet que a totes hores hi hagi periodistes especialitzats sucant pa a la sang i els budells d’un ampli ventall de víctimes autòctones.  

Catalunya és un país que es caracteritza per la seva gran qualitat gastronòmica, i això fa que es reflecteixi també a la televisió. Forma part de la cultura del país. Però també demostra la tendència de la cadena a anar sobre segur amb les seccions de cuina tota la vida: si funciona, posem-ho a totes hores. Potser aquesta necessitat de refugiar-se en els fogons podria indicar que a la CCMA li sortiria més a compte un canal gastronòmic que l’Esport3. Tot i que potser, amb tanta teca a TV3, els espectadors acabem una mica tips.

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats