Mèdia 20/04/2012

'Salvem Mònica Terribas': el repte creixent d'un estudiant de batxillerat

Alfons Montserrat, de 17 anys, engega una campanya per recollir firmes a través d'Internet per frenar el relleu a TVC. Amb només set dies acumula més de 4.300 adhesions

Ara
2 min
Campanya 'Salvem Mònica Terribas' a través de la web 'Actuable'

BarcelonaÉs dissabte al matí i l'Alfons llegeix a l'ARA.cat que Mònica Terribas, directora de TV3, podria ser substituïda els pròxims dies. La notícia l'indigna i decideix llançar una campanya a través d'Internet per frenar el relleu a TVC. Escull la web de recollida de signatures 'Actuable', i llança el repte d'aconseguir el màxim d'adhesions possibles a la seva proposta: fer arribar una carta a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, perquè reconsiderin la decisió. En menys de set dies, la proposta ja suma més de 4.300 adhesions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La plataforma 'Actuable' permet llançar campanyes per sumar firmes virtuals a tota mena de causes. El repte inicial, marcat pel programari, és aconseguir 200 signatures amb el període de temps que fixa l'usuari impulsor de la iniciativa. L'objectiu s'amplia automàticament a mesura que s'assoleix el nombre d'adhesions. Així és com aquest estudiant de segon de batxillerat ha vist com, amb només set dies, la web ha ampliat el seu repte fins a les 5.000 adhesions.

L'Alfons Montserrat, de 17 anys, explica a l'ARA.cat que la campanya 'Salvem Mònica Terribas' vol aprofitar "el carisma" de la directora de TV3 per fer "una crítica extensiva a la política de CiU i PP" amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Assegura que va ser una iniciativa ideada per mutu propi i motivada per una voluntat d'evitar "el desmantellament dels mitjans públics catalans". L'Alfons admet, amb un somriure, que la seva idea inicial era dirigir la carta directament al president de la Generalitat, Artur Mas. Davant la dificultat de trobar un correu electrònic proper al president, va optar pel càrrec "més alt" que va trobar. Sigui com sigui, vist l'èxit de la iniciativa, l'Alfons només espera que més gent opti per sumar-se a la causa.

stats