Interns del CIE de València denuncien que pateixen agressions policials i vexacions

Asseguren que són maltractats en cel·les petites sense càmeres 

39 ciutadans retinguts al centre d'internament d'estrangers (CIE) de Sapadors de València han interposat una denúncia al jutjat número tres de la ciutat i davant el Defensor del Poble per presumptes vexacions i violacions dels drets humans que haurien estat originades per actuacions agressives i violentes de la policia.

La plataforma CIEs No de València ha informat que la denúncia, presentada dijous passat, s'ha interposat després de traslladar diverses queixes al director del centre i sense que haguessin obtingut resposta. En el text, s'assegura que la policia hauria respost "de manera agressiva i violenta portant-los a una cel·la petita sense càmeres, que fan servir per colpejar els interns per callar, i provocar d'aquesta manera el pànic general".

Els denunciants afirmen patir condicions com l'aigua freda de les dutxes, l'obligació d'orinar en ampolles durant la nit ja que les cel·les no disposen de bany, així com entrades nocturnes de la policia espanyola fent impossible el descans. Aquestes queixes arriben després que l'agost passat es van presentar dues denúncies davant el jutge per intents de suïcidi i autolesions "en no suportar el tracte rebut".

"Ens tractem com animals"

Els interns del CIE asseguren ser "tractats com animals", ser retinguts en un edifici amb xinxes, així com patir la prohibició ocasional de practicar la seva religió lliurement, o de fer-ho en situacions degradants o irrespectuoses, "rebent cops amb la porra durant el rés".

Tancament de Sapadors

La plataforma 'Cies no' denuncia que aquests edificis són "part de l'entramat de racisme institucional d'Espanya i de la Unió Europea que es basa en la violència i en l'exclusió". L'entitat exigeix que "el jutjat posi en pràctica mesures correctores" dels fets que s'exposen en la denúncia, així com el tancament del CIE de Sapadors per "la impossibilitat de l'administració de facilitar unes condicions d'habitabilitat dignes, salubres, i higièniques per a les persones privades de llibertat que es troben sota la seva autoritat; així com el tancament definitiu del centre per vulneració de drets humans, amb una trentena de denúncies per pallisses, maltractament i humiliacions".