El País Valencià passarà a la fase 3 a partir de dilluns

Durant la nova etapa es permetrà la mobilitat en tota la comunitat autònoma

El ministeri de Sanitat ha anunciat aquest migdia que tot el País Valencià passarà a la fase 3 del pla de desescalada a partir del dilluns 15 de juny tal com havia sol·licitat el Consell. El govern espanyol també ha confirmat que en el conjunt del territori valencià es permetrà la mobilitat, s'accedeix als desplaçaments entre les tres províncies.

Així ho ha anunciat el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha comparegut en conferència de premsa aquest divendres juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. "Les tres províncies estan en condicions de passar i tota la comunitat autònoma conformarà una unitat territorial per a la mobilitat", ha resumit Simón.

Amb aquesta decisió, el govern espanyol accepta la petició de la Generalitat, que la setmana passada va preferir mantenir-se en la fase 2 i complir els 14 dies anunciats inicialment pel ministeri de Sanitat per a cada fase.

Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, "la prudència" aplicada pel Consell ha permès que la presència del coronavirus estigui "clarament en reculada" al País Valencià. Des de l'executiu autonòmic confien que "el rigor" de la seva actuació els atorgui credibilitat davant els operadors turístics i que això faciliti l'arribada de visitants aquest estiu.  "Volem fomentar un Mediterrani viu i segur que puga atendre els visitants amb el màxim de seguretat possible", ha insistit el president de la Generalitat.

El + vist

El + comentat