País Valencià 15/04/2013

El jutge imputa l'exalcalde d'Alacant i actual diputat valencià per frau fiscal, suborn i falsedat documental

Luis Díaz Alperi també està imputat en el cas Brugal, que investiga presumptes irregularitats en la redacció del pla general d'ordenació urbana de la ciutat

Acn
1 min
El president Fabra saluda el diputat Luis Díaz Alperi. / SOLER / ACN

ValènciaL'exalcade d'Alacant i actual diputat autonòmic del Partit Popular, Luis Bernardo Díaz Alperi, està citat a declarar en qualitat d'imputat el pròxim 26 d'abril, acusat dels presumptes delictes de frau fiscal, falsedat documental i suborn passiu impropi. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, Díaz Alperi està acusat d'haver ocultat a Hisenda uns 700.000 euros en ingressos entre els anys 2007 i 2010.

Fa poc més d'un mes, la Fiscalia va presentar una denúncia contra Alperi per presumpte frau fiscal i l'acusa de simular contractes amb empresaris i tenir una embarcació amarrada al port d'Alacant sense fer cap pagament. Aquesta causa és la segona oberta contra Díaz Alperi i se suma a la imputació de l'exalcalde d'Alacant en el cas Brugal, acusat de beneficiar un constructor en la redacció del pla general d'ordenació urbana (PGOU) de la ciutat.

Segons la denúncia de la Fiscalia, Luis Díaz Alperi hauria defraudat a Hisenda 405.351 euros corresponents als ingressos del 2007. L'exalcalde també hauria deixat de pagar 144.862 euros l'any 2008. Aquest presumpte frau està relacionat amb l'adquisició d'una embarcació tipus catamarà per a la qual s'hauria servit d'una societat empresarial.

Igualment, sempre segons la Fiscalia, Alperi hauria deixat de pagar a Hisenda 132.468 euros l'any 2010 en un exercici en què es va produir un presumpte canvi de titularitat en l'embarcació. A les acusacions de frau fiscal per aquests fets, s'afegeix el suborn passiu impropi en haver detectat que l'exalcalde tenia amarrada una embarcació al port esportiu d'Alacant per la qual no abonava cap quota.

stats