País Valencià 13/12/2016

Antonio Clemente ocupa l'escó del Senat que va quedar vacant amb la mort de Rita Barberá

Amb la incorporació del nou senador territorial, el Partit Popular recupera un parlamentari ja que Barberá pertanyia al grup mixt

Efe
1 min
Antonio Clemente és des d'avui senador del PP per designació de les Corts Valencianes.

MadridEl senador autonòmic per València Antonio Clemente Olivert, del Partit Popular, ocupa des d'avui l'escó del Senat que corresponia a l'exalcaldessa de València Rita Barberá, morta per un infart el passat 23 de novembre. Clemente ha pres possessió del seu escó una vegada que ha acatat la Constitució davant el president de la institució, Pío García Escudero.

Clemente Olivert ha jurat acatar la Constitució al començament del ple de la cambra alta, que avui celebra sessió de control al govern, en la qual el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, contesta a tres preguntes de l'oposició.

Rita Barberá, exalcaldessa de València, va morir sobtadament per un infart el passat 23 de novembre i encara que s'havia integrat en el grup mixt després d'haver deixat el Partit Popular, el partit en el qual sempre havia militat, el seu substitut triat per les Corts Valencianes sí pertany al PP.

Encara que no ocupa cap càrrec institucional ni orgànic en el PP, el nou senador té una llarga trajectòria dins de la política autonòmica valenciana.

Avui també ha pres possessió de l'escó altre senador del PP, José Ángel Rodríguez Prieto, que relleva a la senadora per la Corunya Paula Prado, qui va renunciar a l'escó per incorporar-se al Parlament de Galícia.

La incorporació de tots dos eleva a 148 el nombre de membres del grup parlamentari popular, que gaudeix de majoria absoluta en la cambra alta, i al que encara falta per entrar un senador autonòmic per Castella i Lleó, a l'espera que les Corts d'aquesta comunitat autònoma triïn a aquest parlamentari a proposta del PP.

stats