País Valencià 01/10/2012

L'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, se suma a la llarga llista d'imputats en el cas Brugal

El jutge també ha citat a declarar l'exalcalde de la ciutat, Luis Díaz Alperi, per la presumpta relació amb les irregularitats en la redacció del PGOU d'Alacant

Ara
1 min
Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, exalcalde i alcaldessa actual d'Alacant. /EFE

ValènciaL'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, declararà com a imputada el proper dia 19 d'octubre al Tribunal Superior de Justícia valencià per la presumpta comissió de delictes relacionats amb l'ordenament urbanístic de la ciutat. Concretament, l'alcaldessa del Partit Popular està imputada en aquesta peça separada del cas Brugal pels delictes de revelació d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn. El mateix dia també haurà d'acudir als jutjats, imputat pels mateixos delictes, l'exalcalde d'Alacant i diputat autonòmic del PP, Luis Díaz Alperi.

L'alt tribunal valencià investiga aquesta branca de l'anomenat cas Brugal sobre suposades il·legalitats en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Alacant, després que la sala civil i penal d'aquest tribunal es declarés competent el setembre passat per assumir aquesta causa. Aquesta peça va ser enviada al Tribunal Superior de Justícia valencià perquè tant Castedo com Díaz Alperi tenen la condició d'aforats per ser diputats de les Corts Valencianes.

En aquesta peça separada del cas Brugal, el jutjat d'instrucció alacantí va observar suposades actuacions en l'esmentat PGOU a favor del constructor i promotor Enrique Ortiz, un dels imputats. Segons reflecteix la providència del magistrat instructor que ha assumit la causa al Tribunal Superior, Juan Climent, s'atén l'escrit elevat per la representació de Castedo en el qual se sol·licitava que aquesta fóra cridada a declarar amb caràcter d'urgència.

El titular del jutjat d'instrucció alacantí, Manrique Tejada, va obrir diligències prèvies contra 15 persones més, entre les quals figuren l'arquitecte del projecte de revisió del pla, Jesús Quesada; l'advocat i germà de l'alcaldessa, José Luis Castedo, diversos empresaris i dos exdirectors generals adjunts de Bancaixa.

stats