País Valencià 30/01/2013

Esquerra Unida i Compromís exigeixen a la Generalitat Valenciana que es personi en el cas Nóos

Partits de l'oposició consideren que el govern valencià i l'Ajuntament de la capital haurien de ser part en la causa perquè han estat "perjudicats" per l'activitat de Nóos

Ara
2 min
RELACIONS AMB EL PODER  Iñaki Urdangarin entre l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i l'expresident valencià Francisco Camps en una imatge d'arxiu.

ValènciaHores després de conèixer l'última providència del jutge José Castro, que instrueix el cas Nóos, alguns partits polítics valencians han demanat a la Generalitat Valenciana que es personi en la causa que investiga la presumpta activitat delictiva de la institució d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres. Avui s'ha fet públic que el jutge de Palma, José Castro, ha demanat per als dos imputats i responsables de l'Institut Nóos una fiança solidària de 8,1 milions d'euros.

L'escrit del jutge, que retreu el paper que van tenir les administracions públiques que van signar contractes amb Nóos, ha animat el portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià, Ignacio Blanco, a sol·licitar de nou a la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament de València que es personin en la causa en entendre "que són les institucions perjudicades per l'activitat presumptament delictiva d'Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres".

"Volem que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València es personin davant el jutge Castro, en l'actuació del qual confiem plenament", ha afegit Blanco. El diputat d'esquerres també ha demanat esclarir les responsabilitats "penals i polítiques" i ha assenyalat que sobre el cas Nóos hauran de respondre també els alts càrrecs del PP que van adjudicar sense concurs fons públics milionaris al gendre del rei, entre altres Francisco Camps, Rita Barberà i Esteban González Pons".

El portaveu de la coalició Compromís, Enric Morera, ha presentat aquest matí una pregunta parlamentària a les Corts Valencianes amb la intenció que el govern presidit per Alberto Fabra expliqui les raons de no haver-se personat en el cas Nóos com a part perjudicada per l'activitat de la societat d'Urdangarin i Torres.

Per Morera, "la fiança dictada avui és molt aclaridora, es confirma que hi ha hagut un saqueig tolerat i permès dels recursos públics, i si no es persona el Consell com a part afectada situaria Alberto Fabra com a còmplice de tot aquest dany que s'ha fet a les arques públiques valencianes i també a la credibilitat i la imatge de les nostres institucions".

stats