País Valencià 25/02/2016

"Noto una pestilència al voltant de Ciutadans": la compareixença de Rita Barberá, en 10 frases

L'exalcaldessa de València i actual senadora del Partit Popular assegura "no haver arreglat mai un concurs públic ni haver blanquejat diners"

Salva Almenar
2 min
Rita Barberá s'ha defensat de les informacions que la vinculen amb el cas Imelsa.

ValènciaDesprés d'un mes de silenci, l'exalcaldessa de València i actual senadora del Partit Popular, Rita Barberá, ha protagonitzat una multitudinària roda de premsa per donar explicacions i defensar-se de les informacions que la vinculen amb un suposat cas de blanqueig del PP de València i una presumpta trama de corrupció que de cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions públiques. Aquestes són les 10 frases més destacades de la compareixença de Rita Barberá:

  1. "L'alcaldessa de València mai ha tingut una caixa B. Sóc una persona honrada. No sóc corrupta ni econòmicament ni moralment".
  2. "No dimitiré. Ni m'ho plantejo perquè això suposaria un reconeixement implícit de la meva culpabilitat".
  3. "El meu patrimoni és públic. Visc a una casa de lloguer, el cotxe aquell de 200 anys ja ni el tinc i tampoc cap segona residència".
  4. "És urgent recuperar el principi de la presumpció d'innocència i legislar contra les filtracions de sumaris que estan sota secret de sumari".
  5. "Tot el que s'està dient està causant dolor a la meva família". "Mirin fins a quin punt que dono les gràcies perquè els seus pares ja no viuen i no poden veure tot això".
  6. Sobre les declaracions d'Alberto Fabra en què apuntava que semblava "estrany" que Rita Barberá no sabés res del presumpte blanqueig: "Ell tampoc s'assabentava de molt del que passava al seu voltant".
  7. Sobre les paraules de suport de dirigents del PP: "Dono les gràcies al meu gran amic Rajoy, a María Dolores de Cospedal i a Paco Camps".
  8. Sobre la compareixença del dia 29 a les Corts Valencianes: "Estic estudiant si acudir-hi perquè no estic disposada a sotmetre'm a tribunals populars, inconstitucionals i totalitaris".
  9. "Noto una pestilència al voltant de Ciutadans. Un partit que no té estructura de militància i que no tenia aportacions de l'Estat, com és possible que hagi pogut fer tres campanyes amb més mitjans que el PP?".
  10. Sobre el seu coneixement de moviments corruptes a València: "Si al PSOE, amb els GAL i Filesa, aquell que Txiqui Benegas anomenava Déu se'n va assabentar del que passava per la premsa, que eren fets penals greus que van acabar en condemnes, jo no pretendré ser més que Felipe González".
stats