País Valencià 21/05/2018

La Crida pel Finançament es manifesta contra uns pressupostos "antisocials i antivalencians"

Destaquen que a l'Estat la inversió per habitant és de 217 euros i al País Valencià de 150

Ara
1 min
Conferència de premsa de presentació de la manifestació d'aquest dissabte.

ValènciaLa Crida pel Finançament Valencià ha convocat una concentració demà dimarts a València per exigir "més inversions i un millor finançament" i per rebutjar el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2018, que aquesta plataforma assegura que són "antisocials i antivalencians". La protesta tindrà lloc davant la Delegació del govern espanyol a les 19 h.

L'entitat destaca que "mentre a l'Estat la mitjana de les inversions per habitant és de 217 euros, al País Valencià serà de 150 euros". "Aquest fet, que no és una novetat, condiciona greument l'autogovern, la capacitat per dissenyar polítiques pròpies, el nostre futur com a poble i les condicions de vida de les valencianes i valencians, especialment de les treballadores i treballadors i els sectors socials més desfavorits", diu.

La Crida pel Finançament afirma que, donat que la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per al 2018 es durà a terme durant les pròximes setmanes, "ara és el moment de la mobilització social per denunciar la discriminació i expressar el descontentament de la societat valenciana davant d'aquesta nova agressió".

La Crida pel Finançament Valencià està composta per prop d'un centenar d'entitats, entre les quals destaquen els sindicats Comissions Obreres del País Valencià i la Intersindical Valenciana, les formacions polítiques de Podem, Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià, i l'associació en defensa del valencià Escola Valenciana.

stats