País Valencià 16/10/2020

La Generalitat Valenciana redueix els aforaments i les reunions familiars a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda

A la resta del País Valencià es recomana reduir les reunions socials a 10 persones

Ara
1 min
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa consellera valenciana de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat l'aprovació de restriccions extraordinàries per a les ciutats d'Elx (Baix Vinalopó), Oriola (Baix Segura), Guadassuar (Ribera Alta) i Onda (Plana Baixa) per reduir l'alt increment de casos que durant les últimes setmanes estan patint aquestes poblacions.

Tot i que la majoria de les 22 mesures es coneixeran al llarg de la jornada i, sobretot, quan a la mitjanit es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, Barceló ha avançat que a Elx, Oriola i Guadassuar es limitaran les reunions socials i familiars a sis persones i a 10 en el cas d'Onda. De la mateixa manera, els aforament de la majoria d'establiments es restringiran al 50% en les tres primeres poblacions i al 60% a la segona. Aquestes normes incrementen les limitacions vigents al conjunt del País Valencià, on els aforaments són en la majoria de casos del 75% i existeix una recomanació, però no obligació, de reduir les reunions socials i familiars a 10 persones.

Les mesures a les quatre poblacions es produeixen després que a Elx i Oriola s'estigui registrant una transmissió comunitària que impedeix seguir el rastre dels contagis, a Guadassuar els índexs siguin també molt alts, però com que es tracta d'una població petita de només 6.000 habitants els casos sí que s'estan podent rastrejar; i a Onda es visqui una situació preocupant, però menys greu.

En concret, durant els últims 14 dies a Elx s'han registrat 215,9 casos per cada 100.000 habitants, 431 a Oriola i 458 a Guadassuar. Es tracta d’índexs molt elevats, atès que al conjunt del País Valencià durant els últims set dies s’ha registrat una taxa de 39,47 casos per cada 100.000 habitants i de 95,09 durant els últims 14. La mitjana d'Espanya dels últims 14 dies és de 263,35 casos.

stats