Televisió
País Valencià 14/12/2012

La Generalitat Valenciana traslladarà el cas al govern espanyol si ACPV reobre els repetidors de TV3

El vicepresident José Ciscar anuncia que no tenen intenció de retirar els dos expedients pendents contra l'entitat

Salvador Almenar
1 min
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACN

ValènciaLa Generalitat Valenciana no té intenció de fer-se enrere en el seu conflicte amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en relació amb les emissions de TV3 al País Valencià. El vicepresident de l'executiu, José Ciscar, ha explicat aquest divendres en roda de premsa que si l'entitat reobre els repetidors clausurats el febrer de l'any passat informaran del cas el govern espanyol, "que és qui té la competència" per impedir les emissions, segons la sentència del Tribunal Suprem que aquest dimarts va declarar nul l'expedient obert el 2007 per la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, el vicepresident del govern valencià ha indicat que si l'ajuntament de Morella obre un repetidor de la seva propietat per recuperar el senyal de TV3, tal com ha anunciat aquest mateix divendres, n'informarà l'executiu central perquè actuï en conseqüència.

D'altra banda, Ciscar ha advertit que el govern que vicepresideix no té previst retirar els altres dos expedients oberts contra ACPV pel mateix cas i que continuen pendents de resolucions judicials. "En un principi la idea de l'advocacia de la Generalitat Valenciana no és retirar-los", ha asseguat Ciscar.

Amb tot, el vicepresident valencià ha indicat que tant el seu govern com el català tenen "bona predisposició" per arribar a un acord que permeti les emissions en reciprocitat de TV3 i Canal 9, però ha insistit que la televisió catalana ha de respectar les "senyes d'identitat" valencianes, és a dir, que s'hauria de referir al territori com a "Comunitat Valenciana" i no com a "País Valencià".

stats